Ayakkabı kutularından çıkan paralar ne olacak?

Ayakkabı kutularından çıkan paralar ne olacak?

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararıyla birlikte şüphelilerin el konulan eşya ve paralarının iadesine de karar verildi. Ancak..

Ayakkabı kutularından çıkan paralar ne olacak?
16px
24px
17.10.2014 22:10
ABONE OLgoogle
17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararıyla birlikte şüphelilerin el konulan eşya ve paralarının iadesine de karar verildi. Ancak Halk Bankası’nın eski genel müdürü Süleyman Aslan’ın evinde ayakkabı kutularında çıkan para iade edilmeyecek.

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan, Rıza Sarraf ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da aralarında bulunduğu 53 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi.

Takipsizlik kararıyla birlikte şüphelilerden elde edilen eşya ve paraların da iadesine karar verildi. Soruşturma kapsamında Barış Güler’in evinde 1,5 milyon lira ele geçirilmişti.

En çok para ise Süleyman Aslan’ın evinde ayakkabı kutusunda bulunmuştu. 10 milyon liranın üzerinde olduğu belirtilen bu para ise iade edilmeyecek.

Savcılık, Aslan’ın evinden çıkan parayı ‘Yardım Toplama Kanunu’na aykırı olarak değerlendirdi. Bu konunun valiliğin sorumluluğunda olduğunu belirten savcılık, bu nedenle dosyayı ayırarak işlem yapılmak üzere valiliğe gönderdi.

Aslan’ı evinden çıkan paranın bir milyon Euro’sunun sulh ceza mahkemesinin kararı ile 4 Mart 2014 tarihinde Üsküp Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Türkiye temsilciliğine iade edildiğini hatırlatan savcı, kalan kısmının valiliğe gönderilmesine karar verdi.

Takipsizlik kararının kesinleşmesiyle birlikte şüpheliler hakkındaki adli kontrol kararları ve mal varlığı üzerindeki tedbir kararlarının da kaldırılmasına karar verildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde