Avusturyalılar hangi 2 Türk şirketini satın aldı?

Avusturyalılar hangi 2 Türk şirketini satın aldı?

Avrupa'nın en büyük kimya şirketlerinden Greiner Holding, Türkiye'ye hızlı girdi.

Avusturyalılar hangi 2 Türk şirketini satın aldı?
16px
24px
22.06.2015 15:28
ABONE OLgoogle
Avusturyalı Greiner Holding, Türkiye'de duble yaptı. Greiner, Özata Grup'a ait Teknik Plastik ve Teknik IML'nin yüzde 51'ini aldı

Avrupa'nın en büyük kimya şirketlerinden Greiner Holding, Türkiye'ye hızlı girdi. Avusturyalı şirket, İstanbul merkezli Özata Grubu'na ait Teknik Plastik ve Teknik IML adlı firmalarının yüzde 51'lik hissesini aldı.

Greiner Holding, bu kararla bölgedeki en önemli operasyonlarını da Türkiye'ye taşıdı. Süt ürünü ambalajında Türkiye'nin en büyük firmalarından olan Teknik Plastik ve Teknik IML'yi alarak bölgedeki ağını genişlettiklerini söyleyen Greiner Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Axel Kühner, "Bu satın alma Ortadoğu ve Asya pazarlarına attığımız ilk adımı temsil ediyor" dedi.

Devlerle çalışıyor 

Greiner Holding'in hisse aldığı Teknik Plastik ve Teknik IML adlı şirketlerin 270'den fazla çalışanı bulunuyor. 1967'de kurulan Teknik Plastik, Türkiye'nin ilk termıoforming üretimi yapan tesisi olarak biliniyor.

Danone, Nestle, Ülker başta olmak üzere birçok dev şirket ve markaya hijyenik plastik ambalaj ve otomat bardağı üreten firma, damacana üretiminde de Avusturyalı Watertek firmasıyla işbirliği yapıyor. Nestle'nin Çokokrem kapları ve Algida'nın dondurma kapları da Trace Teknik ortaklığı ile farklı bir sistemle üreten firmanın ürün gamı ise 4 bin 500 çeşitten oluşuyor. 2004'te kurulan Teknik IML ise kalıp etiketleme konusunda üretim yapıyor. 

9 bin çalışanı var

İki Türk şirketine ortak olan Greiner Orta Avrupa'nın en önemli sanayi firmalarından biri. Firmanın geçmişi 1868 yılına dayanırken, kurulduğu yer ise Almanya olarak biliniyor. Merkezi Avusturya'nın Kremsmünster kentine olan Greiner'in 31 ülkede tesisi var. 9 bine yakın çalışanı bulunan firmanın 2 milyar dolara yakın cirosu bulunuyor.
Kerim Ülker/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde