Avrupa’nın en büyük dinozor parkı için iflas davası açıldı

Avrupa’nın en büyük dinozor parkı için iflas davası açıldı

İstanbul Bayrampaşa’daki Forum İstanbul AVM’de bulunan Avrupa’nın en büyük dinozor temalı parkı için iflas davası açıldı

Avrupa’nın en büyük dinozor parkı için iflas davası açıldı
16px
24px
02.11.2016 13:49
ABONE OLgoogle

AVM’nin sahibi konumundaki şirket, alacaklı olduğunu öne sürerek önce icra takibi başlattı. İcra takibine itiraz edilince bu keç doğrudan iflas davası açıldı. İflası istenen şirketin yönetim kurulu başkanı Murat Bahadır Teker ise “Mali durumumuz sağlam, iyi niyetle açılmış bir dava değil bu; gerekli savunmamızı mahkemeye yapacağız” dedi.

Dünyaca ünlü Jurassic Park’ın bir benzeri 5 yıl önce İstanbul’da da açılmıştı. Avrupa’nın en büyük dinozor temalı parkı Jurassic Land’da milyonlarca yıl önce soyları tükenmiş olan dinozorların birebir boyuttaki maketleri bu parkta bulunuyor. Alacaklı konumdaki Multi İstanbul Emlak Geliştirme ve Yatırım A.Ş, İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’nde geçtiğimiz günlerde dava başvurusunda bulundu. Söz konusu dava Talya Eğlence Müze ve Eğitim Hizmetleri A.Ş.’ye karşı açıldı.

TEMİNAT MEKTUPLARINI NAKDE ÇEVİRDİ

Dava dosyasından edinilen bilgilere göre, söz konusu iflas talepli davanın gerisinde iddiaya göre ödenmeyen kira ve ortak alan giderleri yer alıyor. Alacaklı taraf, ödenmeyen borçlar için başlangıçta elindeki teminat mektuplarını nakde çevirdi. Ancak bir miktar borç kalmaya devam etti.

İCRA TAKİBİNE İTİRAZ GELDİ

Şirket bu kez alacakların tahsili için icra takibine geçti. Eylül ayı başındaki icra takiplerine borçlu taraf ise, söz konusu alacak için yargılama gerektiğini belirterek itiraz etti.

Multi İstanbul Emlak avukatları bu kez doğrudan şirketin iflası istemi ile dava açtı. Dava başvuru dosyasına göre şirketin 1,6 milyon lira borcu bulunuyor. Davanın ilk duruşması 1 Aralık’ta yapılacak.

MALİ YAPIMIZ GÜÇLÜ İŞİN BAŞINDAYIZ

İflası istenen Talya Eğlence A.Ş'nin yönetim kurulu başkanı Murat Bahadır Teker, "Şirket olarak malı yapısı güçlü bir konumdayız. İşlerimizin de başındayız. Şirketin faaliyetleri ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. Bu iyi niyetle açılmış bir dava değil. Davacı şirket ile uzun bir süredir devam eden ihtilaflarımız var. Belli ki, davacı taraf söz konusu davayı açarak bizi sıkıştırmayı planlıyor. Yoksa, kiranın veya başka bir borcun ödenmemesi söz konusu değil. Bizim de bu şirkete karşı davalarımız olacak" şeklinde konuştu.

10 BİN METREKARELİK ALAN ÜZERİNE KURULU

Los Angeles’taki Jurassic Park’ın tasarımını yapan Amerikalı NK&A şirketinin danışmanlığında kurulan Jurassic Land; 6 Boyutlu Dinozor Keşfi, Bilim Merkezi ve Laboratuvar, Show Garden ve Jurassic Land Mağaza gibi bölümlerden oluşuyor.

70 dinozorun birebir boyuttaki maketlerini görebileceğiniz Jurassic Land Müze’de farklı dönemlere ait dinozor iskeletleri ve yumurtaları sergileniyor. Müze, çocukların yanı sıra büyüklerin de ilgisini çekiyor. 10 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen tesis sekiz ayda tamamlanmıştı.

Dinçer Gökçe/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde