Avrasya Tüneli ve Osmangazi Köprüsü mahkemelik oldu

Avrasya Tüneli ve Osmangazi Köprüsü mahkemelik oldu

HKP verdiği dilekçeyle Avrasya Tüneli ve Yavuz Selim Köprüsü'ndeki anlaşmaların kamuyu zarara uğrattığını belirtti

Avrasya Tüneli ve Osmangazi Köprüsü mahkemelik oldu
16px
24px
15.03.2017 19:44
ABONE OLgoogle

Avrasya Tüneli ve Yavuz Selim Köprüsü’ne dava açıldı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçeyle Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan Yavuz Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli’ne Hazine garantisinin verilmesi nedeniyle kamunun zarara uğratıldığı, görevin kötüye kullanıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı suçlamasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın da aralarında olduğu isimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avrasya Tünelinin 2 aylık zararı 34 Milyon TL

Dilekçede projeleri yürüten şirketlere verilen garantiler anlatıldıktan sonra “Hazine garantisinin başta verileninin iki katından fazlaya çıkartılması, gerek ihaleye katılan ancak alamayan diğer taliplilerin zararını oluşturduğundan, gerekse kamu zararını da bu oranda artırdığından ihaleye fesat karıştırma yoluyla kamu zararının oluşmasına yol açmıştır” ifadeleri kullanıldı. 

"YARGILANARAK CEZALANDIRILMASI TEK DİLEĞİMİZDİR"

HKP verdiği dilekçede Erdoğan ve Yıldırım’la ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmelerin akdedildiği tarihte başbakan olup 08.12.2010 tarih 27779 sayılı resmi gazete de başbakan olarak yayınladığı genelge ile 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 19'uncu maddesinde belirtilen azami sürelerin sonu beklenmeksizin en kısa sürede neticelendirilmesi için talimatlar vererek, Anayasa’nın 73. maddesinde belirtilen verginin yasallığı ve genelliği ilkesine aykırı hareket ederek toplanan verginin belli bir gidere tahsis edilmesine sebep olmak, sözleşme ile taahhüt ettikleri bakiye kısmın açıkta kalan bir kısmını vergi ile kapatacağını beyan etmek ve yetkisiz sözleşmeye onay vererek, yetki aşımı nedeni ile hazineyi zarara uğratmaktan, hazine garantisi altında yerli ve yabancı finans kuruluşlarına devleti garantör gösterip sorumluluklarını kamuoyundan gizlemekten ayrıca bu eylemler nedeni ile görevi kötüye kullanmaktan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Karayolları Genel Müdürü İsmail Korkmaz, Suçla ilgili diğer tespit edilecek kamu görevlileri Anayasa’nın 73.maddesinde belirtilen verginin yasallığı ve genelliği ilkesine aykırı hareket ederek toplanan verginin belli bir gidere tahsis edilmesine sebep olmuş, sözleşme ile taahhüt ettikleri bakiye kısmın açıkta kalan bir kısmını vergi ile kapatacağını beyan ederek ve yetkisiz sözleşmeye onay vererek, yetki aşımı nedeni ile hazineyi zarara uğratmış, ayrıca hazine garantisi altında yerli ve yabancı finans kuruluşlarına devleti garantör gösterip sorumluluklarını kamuoyundan gizleyerek, bu eylemler nedeni ile görevi kötüye kullanarak kamuyu zarar uğratmışlardır. 

Osmangazi Köprüsü'nde günlük zarar 4.5 Milyon TL

Yukarıda anlattığımız şaibeli durumlar halka; yanlış bir şekilde “yollar, köprüler, yapılıyor, büyük işler beceriliyor”muş gibi lanse edilmiştir. Oysa ki Halkın parası ile yapılanlar Halka bir lütuf gibi sunulmaktadır ve insanlarımız yanıltılmaktadır. Büyük zarara uğratılmaktadır. Bu nedenle sorumluluğu bulunan kişilerin bir an evvel yargılanarak cezalandırılması tek dileğimizdir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde