Avrasya Tüneli’nde HGS skandalları bitmiyor...

Avrasya Tüneli’nde HGS skandalları bitmiyor...

Avrasya Tüneli'nin girişinde bulunan HGS sistemleri yeterli bakiyesi olmayan sürücüleri geçişleri sonrasında uyarmıyor. Hal böyle olunca geçiş ücretini ödemediğinin farkında olmayan sürücüler büyük miktarda cezalarla karşı karşıya kalıyor.

Avrasya Tüneli’nde HGS skandalları bitmiyor...
16px
24px
22.06.2017 18:00
ABONE OLgoogle

Avrasya Tüneli'nin girişinde bulunan HGS sistemleri yeterli bakiyesi olmayan sürücüleri geçişleri sonrasında uyarmıyor. Hal böyle olunca geçiş ücretini ödemediğinin farkında olmayan sürücüler büyük miktarda cezalarla karşı karşıya kalıyor. Bir kişi hem sistem HGS'sini okumadığı hem de kaçak uyarı mesajı gelmediği için 2 bin 921 TL cezaya mahkum oldu. Vatandaş durumu Cumhurbaşkanlığı'na bile şikayet ettiğini söyledi.

Avrasya Tüneli geçişinde HGS’si okunmayan sürücülerin mağduriyeti devam ediyor. Konuya ilişkin mağdurların sayısı her geçen gün artarken, bir vatandaş başına gelenleri sozcu.com.tr’ye anlattı.
İşi gereği Avrasya Tüneli’ni sık sık kullandığını belirten sürücü, HGS’si okunmadığı için 2.921,60 TL’lik bir ceza ile karşı karşıya kaldı. Ödemelerinin müşterisi olduğu bankanın otomatik ödemesinde olduğunu söyleyen sürücü, geçişlerde ücret alınmadığının farkında olmadığını ve bu durumun kendisine bildirilmediğini söyledi.

İlk geçiş ihlalinin 25.04.2017 günü gerçekleştiğini söyleyen sürücü sistemin 29.05.2017 tarihine kadar HGS’sini okumadığını ve bu süre zarfında kendisine her hangi bir bildirim veya uyarı yapılmadığını, yaşanan bu durumdan 19.06.2017 tarihinde kendisine ulaşan ve ödemesi istenen 2.921,60 TL tutarındaki yazıyla haberdar olduğunu belirtti.

Gelen ceza kağıdının üzerinde bulunan numaralardan ilgili makamları aradığını ancak kendisine bir muhatap bulamadığnı söyleyen sürücü, yaşadığı olayı Cumhurbaşkanlığı’na ve Başbakanlık İletişim Merekezi’ne (BİMER) dahi yazdığını, en son kendisine verilen mail adresine durumunu anlattığını ancak ona da bir cevap alamadığını söyledi.

‘Geçiş ihlal ve cezaların bildirimi için iki aya yakın süre beklenmesi ve bu sürede herhangi bir uyarı yapılmaması doğru mudur?’ diyen sürücü, ilk ihlalinde kendisine haber verilse olayın bu duruma gelmeyeceğini, gerekli önlemleri haberdar olduğu gibi alacağını belirtti.

Sözcü

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde