Avrasya Tüneli açıldı, Kazlıçeşme değerine değer kattı

Avrasya Tüneli açıldı, Kazlıçeşme değerine değer kattı

20 Aralık’ta açılan Avrasya Tüneli Kazlıçeşme’yi İstanbul’un en değerli yerleşim merkezlerinden biri haline getirdi. Tünel bölgenin değerine değer katacak

Avrasya Tüneli açıldı, Kazlıçeşme değerine değer kattı
16px
24px
30.12.2016 10:11
ABONE OLgoogle

Gayrimenkul sektörünün, 2016 yılında hız kesmediğini belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, sektörün 2016 yılını rekorla kapatacağını söyledi.

Akbalık, hükümetin destekleri, Emlak Konut GYO ile GYODER’in başlattığı kampanyalar ve bankaların faiz oranlarını aşağıya çekmesinin doping etkisi yaptığını ifade ederek, “Gayrimenkul sektörü, ‘ekonominin lokomotifi’ olduğunu bir kez daha ispat etti. Türkiye genelinde konut satışları 2016 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre  yüzde 25,1 oranında artarak 132 bin 655 oldu. Hareketlilik devam ederse geçen yılın 1.3 milyonluk satış adedi rekorunu yakalar. Şu anda Türkiye’deki gayrimenkul fiyatları en makul seviyede. 2017’nin ikinci yarısından sonra artışa geçeceğini öngörüyoruz. Onun için şu anda yatırım yapmak için en doğru zaman.” dedi.

20 Aralık’ta açılan Avrasya Tüneli’nin Kazlıçeşme’deki girişine en yakın proje olan Büyükyalı’daki örnek dairede basın mensuplarını ağırlayan Ahmet Akbalık, ‘Burada önemli olan faiz indirimi. Faiz oranları düştüğü ve ödeme kolaylığı olduğu sürece, konutta talep artacaktır. Kısa ve orta vadeli borçlanmalar konut alıcısı açısından çok cazip değil. Bu sebeple uzun vadeli ve uygun kredi olanakları müşterinin ev almasını tetikliyor” diye konuştu.

Büyükyalı’da fiyatlar TL bazında

Hizmete açılan Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi projelerin Kazlıçeşme’yi İstanbul’un yeni merkezi haline getirdiğini ifade eden Ahmet Akbalık sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’un yeni ulaşım akslarının merkezinde yer alması, deniz kıyısında konumlanması ve Tarihi Yarımada’ya yakın olması Kazlıçeşme’yi İstanbul’un en değerli yerleşim merkezlerinden biri haline getirecek. Geçtiğimiz günlerde açılan Avrasya Tüneli de bölgenin değerine değer katacak.”


Döviz fiyatlarındaki hareketliliğin önümüzdeki günlerde inşaat maaliyetlerine de yansıyacağını dile getiren Ahmet Akbalık “Biz satış fiyatlarımızı rekabetten farklı olarak TL bazında belirledik. Bu da, tüketici açısından stabil ve sürdürülebilir bir avantaj sunuyor” dedi.

Kazlıçeşme sahilinde, mevcut projeler ve Büyükyalı dışında yeni proje geliştirecek alan yok

Sahil şeridinde yeni bir konut arzı geliştirmenin mümkün olmadığına değinen Akbalık “Arzın sınırlı olduğu yerlerde gayrimenkul fiyatları da hızla artar. Örneğin Boğazdaki gayrimenkul fiyatlarının sürekli artıyor olmasının en önemli nedeni buradaki arzın sınırlı olmasıdır. Kazlıçeşme sahil bandında, Büyükyalı ve mevcut projelerin dışında şu anda yeni proje geliştirilebilecek bir arazi kalmadı. Bu da bölgenin cazibesini artırıyor.” şeklinde konuştu.

Bağımısız araştırma sonuçları, Kazlıçeşme’yi işaret ediyor

Akbalık; EPOS ve REIDIN tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu Belediyesi ve akademisyenler tarafından açıklanan bağımsız araştırma sonuçlarına dikkat çekerek, “Biz söylemlerimizi oluştururken, yaptığımız araştırma sonuçları ve verilere dayanarak ilerliyoruz ve bugüne kadarki söylemlerimizde, bu lokasyonun değerini, cazibesini hep belirtmiştik. Zeytinburnu Belediyesi’nin bağımsız araştırma şirketleri ve akademisyenlerle yapmış olduğu bu araştırmanın sonucu da, söylediklerimizin ne kadar objektif ve doğru olduğunu göstermiş oldu. Araştımaya göre; Zeytinburnu Metro istasyonu, Zeyport Limanı gibi altyapı projeleri de tamamlandığında 5 yıl içerisinde Zeytinburnu genelinde yüzde 112, sahil bandında ise yüzde 108 değer artışı gerçekleşmesi bekleniyor. Kazlıçeşme sahil bandının yatırımcısına, Barselona ve Londra’da yeniden inşa edilen kıyı bandının avantajlarını sunacağı ifade ediliyor. Bu metropollerde yenilenen alanların ortak özelliklerini; deniz kıyısında bulunmak, kent merkezine yakınlık, ulaşım ve erişim olanaklarının yüksek olması şeklinde özetleyebiliriz. Bu özelliklerin hepsi Kazlıçeşme bölgesinde de mevcut. Ayrıca Florya ve Yeşilköy gibi yakın bölgeler emsal projeler açısından doygunluğa ulaşmasına karşın, Zeytinburnu bu bölgelere kıyasla çok daha uygun olan fiyatlarıyla yatırımcıya önemli bir fırsat sunuyor. Ayrıca Avrupa yakasında kira kriterine göre 19 yıl olan amortisman süresi Zeytinburnu’nda 15 yıl. Bütün bu araştırma sonuçları, Kazlıçeşme’nin İstanbul’un yıldızı olacağını işaret ediyor.” şeklinde konuştu.

ÖZAK’tan yatırımcıya “Ev Alma Kılavuzu”

İnsanların ev seçerken yaşadıkları hayata ve geleceklerine de karar verdikleri düşüncesiyle, konut sahibi olmak isteyen tüm yatırımcılar için önemli bir rehber niteliğinde olacak “Ev Alma Kılavuzu”nu ve www.evalmakilavuzu.com web sitesini hazırladık. Kılavuzda, yatırım yapılacak konutun dikkat edilmesi gereken fiziksel özelliklerinden, kullanılan malzemelerin kalitesine, bina güvenliğinden, ulaşım ve sosyal yaşam olanaklarına kadar bilgi sahibi olunması gereken çok önemli noktalarda yatırımcılar için yol gösterici olacak bilgiler yer alıyor.

Büyükyalı, net-brüt metrekare farkında yüzde 20 avantajlı

Akbalık, “Kılavuzda, ev alırken insanların kafalarını en çok karıştıran ve doğru kıyaslama yapılmadığında zarar etmenize sebep olabilecek, net-brüt metrekare farkı konusu da yeralıyor. Tüketicilerimize ev alırken ödedikleri metrekarenin içerisine nelerin dahil olduğunu çok iyi analiz etmelerini öneriyoruz. Biz Büyükyalı’da asansör boşluğu, şaft, yangın merdiveni gibi alanları evin metrekaresine dahil etmiyoruz. Bu da Büyükyalı’yı, markalı lüks konut sektöründeki diğer projelere oranla, net-brüt metrekare farkında yüzde 20 oranında avantajlı konuma getiriyor.“ dedi.

Zamandan bağımsız tasarlanan örnek dairelerde, kalite ve verimlilik ön planda

Büyükyalı’nın örnek daireleri hakkında da bilgi veren Akbalık, “Hedef kitle ile yaptığımız araştırmalar sonucunda, insanların nasıl dairelerde yaşamak istediklerini analiz ettik. Bu anlayışla hazırlanan Büyükyalı’nın üstün kaliteye sahip 4 örnek dairesi, farklı yaşam biçimlerine uyacak şekilde tasarlanan 4 farklı konseptten oluşuyor. Verimlik ve fonksiyonelliğin ön planda yer aldığı, zamandan bağımsız, aradan yıllar geçse de değişen hayat tarzlarına uyum sağlayabilecek bir mimari anlayışı yansıtan dairelerde, kişiye özel, butik tasarım detayları yer alıyor. Büyükyalı sakinleri sunduğumuz klasik veya modern tarzlardan birini seçerek, kendi istediği parke veya kapı rengini ya da mutfak tasarımını seçebiliyor.” dedi. 

Örnek dairelerdeki seçkin kalite ve verimliliğe dikkat çeken Akbalık, “Büyükyalı’dan ev alanlar, mutlaka kendi zevkine göre tasarlanmış bir daire bulabilecek ve hiçbir ekstra masraf yapmadan, girip evinde yaşamaya başlayacak. Bize göre bir evi ters çevirdiğinizde dökülenler dekorasyon, geride kalanlar iç mimaridir. İşte örnek dairelerimizi hazırlarken bu felsefeyle hareket ettik ve iç mimaride kalite ve verimliliğe özen gösterdik.” şeklinde konuştu.

Tarihi yapılar kamuya açılacak

Büyükyalı’daki tarihi yapıların, sürekli yaşayan alanlara dönüşeceğine ve kamuya açık olacağına dikkat çeken Akbalık, “Aslına uygun olarak restore edeceğimiz tarihi yapılar, restorandan, kafeye, performans sanatları merkezinden sinemaya ve çocuk kulüplerine kadar uzanan geniş bir yelpazede yaşam alanlarına dönüşecek. Biz Büyükyalı’da sadece ev satmıyoruz. Bir yaşam biçimi vaad ediyor, insanlara evleri ve işyerleri dışında vakit geçirmek isteyecekleri üçüncü bir yaşam alanı sunuyoruz.” dedi.

Akbalık, “Büyükyalı Kulubü” hakkında da bilgi vererek, “Mahalle kültürünün bir parçası olan semt spor kültürünü, hem çocuklar hem büyükler için Büyükyalı Kulübü adı altında toplanmayı hedefleniyoruz. Büyükyalı Kulübü’nde, uzman hocalar eşliğinde yelkenden küreğe kadar uzanan bir yelpazede farklı aktiviteler planlanıyor.” şeklinde konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde