Atlas Jet'in patronu CEO’yu mahkum ettirdi

Atlas Jet'in patronu CEO’yu mahkum ettirdi

Ali Murat Ersoy’un, menfaat karşılığı şirketi zarara uğrattıkları gerekçesiyle açtığı davada CEO ve ticaret başkanı 2 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Atlas Jet'in patronu CEO’yu mahkum ettirdi
16px
24px
19.04.2014 11:53
ABONE OLgoogle
Atlasjet Hava Yolları’nın sahibi Ali Murat Ersoy’un, menfaat karşılığı şirketi zarara uğrattıkları gerekçesiyle açtığı davada CEO ve ticaret başkanı 2 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Atlas Jet Hava Yolları’nın sahibi Ali Murat Ersoy, 2008 Şubat ayında görevden aldığı, o dönem şirketin Ceo’su Tuncay Mustafa Doğaner, Ticaret Başkanı Ali Batuhan Karataş ve Ticaret Başkan yardımcısı Erkan Draman hakkında şirketi maddi zarara uğrattıkları, kendi hesaplarına 40 milyon dolar para aktarıp menfaat sağladıkları ve usulsüz yollarla şirketi Amerikalı işadamı Richard Wenzel’e satmak istedikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık üç yıl süren inceleme sonucunda dört şüpheli hakkında yedi yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Savcı beraat istedi 

Bakırköy 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Gökhan Sayın, sanıkların üzerine atılı suçları işlediklerine dair her türlü somut, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı, suçların sabit olmadığı anlaşıldığından beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti 4 sanığın nitelikli dolandırıcılık suçundan beraatine karar verirken, şirketin o dönem CEO’su Doğaner ve Ticaret Başkanı Karataş’ın ‘hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak’ tan 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. 

‘Hataydı’ 

Ali Murat Ersoy, sanıkların yaptığı yolsuzluklar nedeniyle telafi edilemeyecek bir sonuç yaşandığını belirtip şunu söylemişti: “Uçuşları yapabilecek kabiliyette olmayan havayolu şirketinden kiralanan bir uçak Isparta’da düştü. Eğer filoda olmayan uçaklar, tur operatörlerine pazarlanmasaydı, bu uçak Isparta seferini yapmayacak, bu elim olay da yaşanmayacaktı.”
Şeyma Ulusoy/Vatan
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde