Atina’yı sel felaketi vurdu! İstanbul için kritik uyarı!

Atina’yı sel felaketi vurdu! İstanbul için kritik uyarı!

Komşumuz Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaşanan sel felaketinden gelen son dakika bilgisine göre; en az 14 kişi hayatını kaybetti.

Atina’yı sel felaketi vurdu! İstanbul için kritik uyarı!
16px
24px
15.11.2017 17:29
ABONE OLgoogle

Yunanistan’ın başkenti Atina'da dün gece etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu. Yaşanan felakette 10 kişi hayatını kaybetti. Başkent Atina yakınlarında yaşanan selden büyük hasar gören Attika, Nea Peramos ve Mandra bölgelerinde olağanüstü hal ilan edildiği bildirildi.

Sel felaketinde en az 14 kişi hayatını kaybederken Attika kasabasında tüm yollar sular altında kaldı.  Ölü sayısının yükselmesinden endişe edilirken sel felaketinde üç kişinin kayıp olduğu bildirildi.

İSTANBUL’DA HAVA DURUMU

Komşu’da yaşanan sel felaketinin ardından gözler Türkiye’ye çevrildi. İstanbul’da hava sıcaklıklarının itibaren kademe kademe azalarak mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

Son değerlendirmelerde 20-23 Kasım tarihleri arasında hava sıcaklığının kuvvetli düşmesi ve İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesi bekleniyor.

GOOGLE’DA “İSTANBUL’A İLK KAR YAĞIŞI NE ZAMAN” ARAMASI 

Öte yandan İstanbul’a yağacak ilk kar, Kasım ayının ortalarına girmemizle birlikte vatandaşların araştırdığı konuların başında yer almaya başladı. Yapılan hava tahminlerini yakından takip eden vatandaşlar, “İstanbul’da ilk kar yağışı ne zaman?” aramasını yapmaya başladı.

Günümüzde hava durumu tahminlerinde yaygın olarak kullanılan GFS (The Global Forecast System) adlı simülasyon verilerinde İstanbul’a yağacak kar ile ilgili bilgi paylaşıldı.

Yer alan değerlendirmeye göre, İstanbul için 20-23 Kasım tarihlerinde soğuk hava dalgası gözlemleniyor. Gelecek olan soğuk hava dalgası, İstanbul’un yüksek kesimlerinde düşük ihtimal de olsa kar yağışı olarak etki edebilir. Kar yağışı ile ilgili kesin bir tahmin olmasa da, GFS simülasyonundaki verilerde kar yağışıyla ilgili bu şekilde bir bilgi yer alıyor.

İstanbul’da yağabilecek bir kar için şimdiden tahmin yapmanın pek sağlıklı olmayacağını belirten uzmanlar, Kasım ayı içince İstanbul’da kar ihtimali görmenin de ilginç olduğuna dikkat çekti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde