Atatürk’ün gündem olan tarihi vergi indirimi açıklaması

Atatürk’ün gündem olan tarihi vergi indirimi açıklaması

Mustafa Kemal Atatürk 1 Kasım 1936 tarihinde 2. Yasama yılı açılışında Meclis'te yaptığı konuşmada vergi indirimlerine yönelik çarpıcı sözler kullanmıştı.

Atatürk’ün gündem olan tarihi vergi indirimi açıklaması
16px
24px
30.09.2017 13:02
ABONE OLgoogle

Yüzde 40'lık MTV artışını yaşadığımız günlerde bu konuşmayı tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu konuşmanın, kaynakları sıkıntılı genç Cumhuriyet'in 13. yılında yapıldığına dikkatinizi çekmek isteriz. İşte, "Hayatı ucuzlatmak gerektikçe, vergileri indirmek politikasını sürdüreceğiz" sözlerini içeren o konuşma...

İşte o tarihi konuşma:

Maliyemiz, sizleri sevindirecek biçimde olumlu ve verimli bir durum göstermektedir. Dengeli gidişe özel önem veren Büyük Meclis, her yıl gelirini fazlası ile sağlamayı başarmaktadır. Buyıl da gelirin umulduğu gibi gerçekleşeceğine güveniyorum.

Hayatı ucuzlatmak gerektikçe, vergileri indirmek politikasını sürdüreceğiz. Tuz, şeker, çimento, hayvan vergilerinde iki yıl içinde yaptığımız cesur indirimler, her bakımdan yararlı olmuştur.

Bu yıl hem ilk ihtiyaçlardan, hem önemli güç araçlarından olan petrol ve türevleri üzerindeki vergilerden büyük oranda indirim yapmayı başarmanızı dilerim.(Alkışlar)

Bundan başka, vergi usullerinin düzeltilmesi için çözüm ve gelir yolu aranması da önemle sürdürülmelidir. İyi ilkeler ve iyi uygulamanın sevindirici sonuçlarını vatandaş, hiçbir işte vergi konusundaki kadar önemle izlemez.
Diğer yandan vatandaşın Hazineye karşı yükümlülüğünün en önemli görevi olduğunu anlatmak için yorulmamak gereklidir.

Şüphe yoktur ki, özellikle devletçi ve halkçı olan bir yönetim ve ekonomi hayatında, Hazinenin gücü ve düzeni başlıca dayanaktır.

Cumhuriyetin gücü de, her alanda ve milli savunma. alanında ihtiyaçlarını karşılayan hazinesinin düzenine bağlıdır.

Gelecek yıllar için de Hazinenin gücünü korumak sizin en önemli göreviniz olacaktır. Milli paramızın fiilen sabit olan değeri korunacaktır. (Alkışlar)
(Kaynak: tbmm.gov.tr)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde