Astsubaylık sınavını kazanamadı, milyarder oldu

Astsubaylık sınavını kazanamadı, milyarder oldu

Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek'in hayatında dönüm noktası...

Astsubaylık sınavını kazanamadı, milyarder oldu
16px
24px
03.03.2014 08:55
ABONE OLgoogle
Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, ticaret hayatına hem okuyarak hem de çalışarak devam ettiğini belirterek, “Hayatımın dönüm noktası 17 yaşında astsubaylık sınavını kazanamamak oldu. Baba evini satarak Ulu Camii ve Orhan Camii arasındaki 30 metrekarelik havlu mağazasında ticarete başladım.” dedi.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi tarafından bu yıl ‘Girişimcilik’ temasıyla düzenlenen ‘3. İşini Şansa Bırakma Zirvesi’, Hüseyin Özdilek, Hüseyin Durmaz, Ali İhsan Yeşilova ve Müjdat Sezer gibi iş dünyasının duayenlerini gençlerle buluşturdu.

Ticaret hayatına hem okuyarak hem de çalışarak devam ettiğini anlatan Hüseyin Özdilek, “Geçen yılki cirosu 1 milyar 25 milyon liradır. Şirkette akrabam yok denecek kadar azdır. İnsan kaynakları birimi işe alımlara bakıyor.” dedi.

Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova ise ‘işini sansa bırakma’ sloganını çok beğendiğini dile getirdi. Hayat hikâyesini ve ticarete girme sürecini anlatan Yeşilova, avukat olmayı istemesine karşın babasının kendisini Gazcılar Caddesi’ndeki bir alüminyum profil satan dükkâna götürerek işe başlattığını ifade etti.

Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz ise gençlerin birkaç dil bilmesini, bunun yanında geçim dilini de öğrenmeleri gerektiğini belirtti. Başta ekibe güven duymak gerektiğini anlatan Durmaz, insanın aldatılma duygusuyla yaşayamayacağını, denetlemenin de yapılması gerektiğini dile getirdi.

Hastavuk Yönetim Kurulu üyesi Müjdat Sezer de “Herkes kendi firmasına sahip olmak zorunda değil. Günümüzde birçok büyük firmanın yöneticisi, patronlarından fazla gelir elde ediyor. Kendi işinizi yapmak güzeldir, ancak iyi şirketlerde iyi yönetici olmakta keyiflidir’ şeklinde konuştu.
Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde