Asrın projesinde büyük gün yarın

Asrın projesinde büyük gün yarın

Asrın projesi olarak adlandırılan Marmaray'da test sürüşleri başlıyor.

Asrın projesinde büyük gün yarın
16px
24px
01.08.2013 12:15
ABONE OLgoogle

İlk Marmaray vagonunun bugün tünellere indirilmesi ve 2 Ağustos'ta test sürüşünün başlaması beklenirken, Sirkeci Garı'nda bekletilen vagonlarda son kontroller yapılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet'in 90. yılı kutlamalarının yapılacağı 29 Ekim 2013 tarihinde resmen açacağı Marmaray projesinde test sürüşlerinin 2 Ağustos'ta başlaması bekleniyor.

Sirkeci Garı'nda bekletilen vagonlarda son kontrolleri yapan yetkililer, bugün ilk vagonun tünele indirilmesini planlıyor.

Marmaray projesinin Ayrılıkçeşme'den Kazlıçeşme'ye kadar olan 13,6 kilometrelik bölümü tamamen yerin altından ve İstanbul Boğazı'nın tabanına yerleştirilen tüplerden oluşuyor.

'Asrın Projesi'' olarak nitelendirilen proje kapsamında, Eylül ayından itibaren kazalara karşı olası senaryolar test edilecek. Marmaray vagonlarıyla günde ortalama 1 milyon 200 bin yolcu taşınması hedefleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde