‘Arka bahçeden’ AYM'ye 3 üye

‘Arka bahçeden’ AYM'ye 3 üye

Erdoğan’ın son iki atamasıyla 17 üyeli AYM’deki İHL mezunu sayısı 3 oldu.

‘Arka bahçeden’ AYM'ye 3 üye
16px
24px
27.08.2016 17:02
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine atadığı Recai Akyel ve Yusuf Şevki Hakyemez’in imam hatip mezunu olduğu ortaya çıktı. Böylece AYM’de, Başkan Zühtü Arslan’la birlikte imam hatip mezunu üye sayısı 3’e çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olmak suçlarından tutuklanan Alparslan Altan ve Erdal Tercan’ın Anayasa Mahkemesi üyelikleri düşürülmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da önceki gün eski Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Yusuf Şevki Hakyemez’i AYM üyesi olarak atamıştı. Recai Akyel, Rize’de Yargıtay ve Danıştay başkanlarını da yanına alarak Erdoğan’la çay toplamasıyla gündeme gelmişti. Ancak iki ismin ortak bir özelliği ortaya çıktı. Her iki isim de imam hatip mezunu.

Sayıştay Başkanlığı görev süresi sona erince Erdoğan’ın başdanışmanlığına getirilen Akyel, Kırşehir İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Akyel’in, 2012’de bu okulun mezunları buluşmasına katılarak bir konuşma yaptığı belirlendi. Yusuf Şevki Hakyemez ise Çaykara İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.

AYM Başkanı da imam hatipli

Bu iki atamayla birlikte AYM’deki imam hatip mezunu üye sayısı 3’e çıktı. AYM Başkanı Zühtü Arslan da Sorgun İmam Hatip mezunu. Erdoğan, bu zamana kadar 17 üyeli AYM’de 3 üye atadı. 17 üyeden 13’ü de bizzat iktidar tarafından atandı. Son atamalarla birlikte iktidar, AYM’de tam hâkimiyet kurdu.
Alican Uludağ/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde