Arınç’ın ‘kahkahası’nı dünya duydu!

Arınç’ın ‘kahkahası’nı dünya duydu!

Başbakan Yarımcısı Bülent Arınç'ın kadınların kahkaha atmaması, haya ve iffet gibi konularda yaptığı açıklamalar dünya basınında yer buldu

Arınç’ın ‘kahkahası’nı dünya duydu!
16px
24px
30.07.2014 15:11
ABONE OLgoogle
İngiliz Times gazetesinin haber başlığı, "Şaka değil: Türk lider kadınlardan gülmemelerini istedi" şeklinde oldu.

Arınç gazetelerin alıntı yaptığı konuşmayı, Bursa Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptı.

Gazete bu konuşmada Arınç'ın "Nerede o yüzüne baktığımız zaman yüzü hafifçe kızarabilecek, boynunu öne eğecek, gözünü bizden kaçırabilecek iffet sembolü, haya sembolü kızlarımız?" diye sorduğunu aktarıyor.

İFFET 

Arınç konuşmasına şu sözlerle devam ediyor:

"İffet çok önemli. Kadın için de bir süstür, iffet. Erkek içinde bir süstür. İffetli olacak. Erkekte de olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Çocuklarını sevecek. Kadın ise o da iffetli olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacaksın. Şimdi bunu birileri söylediği zaman 'ya bu adam hangi dilden konuşuyor' diyebilirler. Bu kadar değerlerimize yabancılaştık bugün."

AÇIKLAMA GÜLÜNÇ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Kadınlar herkesin içerisinde kahkaha atmayacak” sözleri Danimarka’da geniş yankı buldu.

Bülent Arınç’ın açıklamalarını gülünç bulan Danimarka gazeteleri “Türk bakan, kadınlar yüksek sesle gülmemeli dedi” manşetiyle verdikleri haberde şu satırlara yer verdiler: 

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin en çok söz sahibi üyelerinden biri olan Bülent Arınç’ın ‘kadınlar yüksek sesle gülmemeli’ sözleri toplumda nefret ve öfke yarattı. Bu gülünç sözleri sarf eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kadınların gülmelerini modern toplumun çürümesi olarak yorumladı. Arınç, ‘İffet çok önemli. Kadın da Erkek de iffetli olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Kadın ise o da iffetli olacak. Mahrem- namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacak’ dedi. 

HER KONUYA DEĞİNDİ 

Türk bakan kadınların terbiyeli yetişmesi konusunda sınır koymadı. Uyuşturucudan, hayat kadınlığına her konuya değindi. Bakan, kadınların cep telefonu kullanmaları, yemek tariflerine çok zaman ayırmalarına kadar her konuyu eleştirdi. Arınç toplumdan büyük tepki alırken, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu kadınların gülmeye morale ihtiyaçları olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın dini siyasete alet etmesi büyük eleştiri alıyor.” 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde