Arap turistleri Azerbaycan'a kaçırdık: Reina turizmin 11 Eylül'ü

Arap turistleri Azerbaycan'a kaçırdık: Reina turizmin 11 Eylül'ü

“Reina’da ağırlıklı Körfez bölgesinden Arap turistler vardı. Onlar hedef alındı. Saldırının ardından iptaller başladı. Arap turistler şimdi Azerbaycan’a gidiyor” diyor.

Arap turistleri Azerbaycan'a kaçırdık: Reina turizmin 11 Eylül'ü
16px
24px
12.02.2017 12:33
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin turizm gelirleri 2016’da yüzde 30 düştü. Büyük kayıp devletin zirvesini harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan turizmi kendi himayesine aldı. Geçen haftalarda gurbetçilere yönelik “komşunu da al gel” başlıklı bir kampanya başlatıldı. Avrupa’da yaşayan yaklaşık 5 milyon Türk kökenli vatandaşın ne kadarı bu çağrıya uyacak zaman gösterecek.

Turizm, Şubat ayının 16-18’i arasında İstanbul’da yapılacak bir toplantıda yine gündemde olacak. Üçüncüsü yapılacak Dünya Turizm Forumu’nun açılışını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapması bekleniyor.
Dünya Turizm Forumu’nu başlatan ise genç bir girişimci olan Bulut Bağcı. Dünya Ekonomik Forumu’ndan esinlenerek başlattığı forumla, Türk turizminde hem tanıtım yapmayı, hem yeni stratejilerin tartışılmasını hedefliyor.

Teröristin şok ifadesi: Onlar kafir olduğu için Reina'ya saldırdım

Bağcı, toplantılara ilginin giderek arttığını söylüyor. Bu yıl foruma katılacağını açıklayan ülke sayısı 10’u geçmiş. Filipinlerden Tayvan’a, Nijerya’dan Katar’a ağırlıklı olarak Afrika ülkeleri katılacaklarını bildirmiş. Bağcı, Almanya, Yunanistan, İtalya gibi AB ülkelerinden ise davete olumlu yanıt gelmediğini anlatıyor. Gerekçe ise güvenlik olmuş. Toplantılarda üç günde 7 bin kişi ağırlayacaklarını, kongre bölgesindeki otellerin dolduğunu belirtiyor.
Bağcı, ön toplantının yapıldığı Rusya’daki toplantılardan umut verici sonuçlar çıktığını söylüyor. Rusya’dan Türkiye’ye talep patlaması olduğunu, İspanya, Yunanistan gibi ülkelere giden Rusların tekrar Türkiye’ye döneceğini anlatıyor.

ARAP TURİSTLER VARDI

Ancak turizmde genel olarak 2017 için çok hızlı bir gelişme beklenmediğini belirten Bağcı, Reina’ya yapılan saldırının en büyük darbe olduğunu söylüyor. “Bana göre Reina saldırısı Türk turizminin 11 Eylül’ü” diyen Bağcı, “Reina’da ağırlıklı Körfez bölgesinden Arap turistler vardı. Onlar hedef alındı. Saldırının ardından iptaller başladı. Arap turistler şimdi Azerbaycan’a gidiyor” diyor.

Arap pazarında algının değişmesi için Dubai’de 25 Nisan’da forum yapacaklarını, ayrıca İspanya için de çalışmaya başladıklarını söylüyor. En büyük turizm kaynağı Almanya için ise “FETÖ Almanya’da sürekli karşımıza çıkıyor” diyor.

Jale Özgntürk/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde