Araç kiralamada 12.3 milyar liralık pazar

Araç kiralamada 12.3 milyar liralık pazar

​Türkiye'de araç kiralama sektörünün 12.3 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştığı bildirildi.

Araç kiralamada 12.3 milyar liralık pazar
16px
24px
15.09.2014 08:18
ABONE OLgoogle
Araç kiralamada 12.3 milyar liralık pazarAvis & Budget Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekici, araç kiralama sektörü 12.3 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştığını açıkladı

Türkiye'de araç kiralama sektörünün 12.3 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştığı bildirildi. 

Avis & Budget Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici yaptığı açıklamada, Türkiye'de araç kiralama sektörünün her geçen gün büyümesine rağmen henüz Avrupa seviyesine ulaşamadığını söyledi. 

Araç kiralama pazarının gelecek dönemde büyümeye devam edeceğine işaret eden Ekici, "Türkiye'de henüz yeterince doygunluğa ulaşmadı ve tüketici alışkanlıkları değişmeye başlıyor. Araç kiralama fiyatlarının rekabetçi ortam sebebiyle uygun seviyelerde bulunuyor" diye konuştu. 

Ekici, sektörün Türkiye'de 40 yıl önce faaliyetlerine başladığını belirterek, "Araç kiralama sektörü bugün toplam 241,5 bin araç parkı ve 12,3 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştı" dedi.  

"Operasyonel kiralama tasarruf sağlıyor" 

Ekici, araç kiralama sisteminin büyümesinde şirketlere kalıcı çözümler sunmasının etkili olduğunu söyledi. Firmaların, kiralama yaparak birçok konuda avantaj sağladığını kaydeden Ekici, kiralama şirketlerinin uzmanlaşmış personelleriyle bu konuda önemli hizmetler sunduğunu dile getirdi.  

Operasyonel kiralama işinde araç ve araç kullanımıyla ilgili ana risklerinin kiralama şirketine devredildiğine işaret eden Ekici, "Operasyonel kiralama ile araçların yönetimi profesyonellere devredilerek, zaman ve maliyetten tasarruf sağlanır. Bu kiralama çeşidinde diğer finansman yöntemlerinin aksine, araçla ilgili bakım, sigorta yönetimi, yol yardımı, yakıt yönetimi ve benzeri hizmetlere sahip olunur" dedi. 

"Cezalar aracı kullanana kesilmeli" 

Türkiye'de trafik cezalarının araç kiralayan kullanıcıya değil araç sahibine yansıtıldığını belirten Ekici, "Bu durum kiralama şirketleri için önemli bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Avrupa'da cezalar araç kullanan kişiye gönderilir. Çünkü trafikte hata bireyseldir. Kiralamada karşılaştığımız ana sorunlardan biri budur" ifadesini kullandı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde