Antalya'da suya flaş zam geldi

Antalya'da suya flaş zam geldi

Antalya'da 2017 yılı için suya yüzde 10 oranında zam yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Biz zam yapmıyoruz, fiyat ayarlaması yapıyoruz" dedi.

Antalya'da suya flaş zam geldi
16px
24px
10.12.2016 10:19
ABONE OLgoogle

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in başkanlığındaki toplantıda 9 gündem maddesi tartışıldı. Toplantıda Ak Parti grubunun suya 10'luk zam teklifinde bulundu. MHP grubu yüzde 5'lik bir artış yapılmasını isterken, CHP grubu hiç zam yapılmamasını önerdi. 

POPÜLİZM ELEŞTİRİSİ 

Başkan Menderes Türel, CHP grubunun teklifini popülizm olarak değerlendirdi. Türel, Antalya'da 2009 yılında görevi bıraktıktan sonra CHP döneminde suya yapılan zam oranının yüzde 10, 2013 yılında ise yüzde 15 olduğunu hatırlattı. 2008- 2013 yılları arasında sudaki artış oranının yüzde 67 olduğunu kaydeden Türel, bunu CHP'li belediyenin yaptığını açıkladı. Başkan Türel, “Kendi döneminde suya yüzde 67 zam yapıp şimdi hiç zam yapmayalım demek popülistlik olur. Ben bıraktığımda Türkiye'nin en ucuz suyunu kullanıyorduk, geldiğimde Antalya'yı Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanan iller arasında buldum. Göreve geldikten sonra Antalya'yı yine suyu en ucuz kullanan iller arasına soktuk" dedi. 

DİĞER BELEDİYELERİN SU FİYATLARINI AÇIKLADI 

Türkiye'de bazı illerin metreküp su fiyatlarını açıklayan Menderes Türel, İstanbul'un 5.96, Bursa'nın 5.06, Mersin'in 4.18, İzmir 3.50'ye kullandığını, Antalya'nın ise 2.07 liraya kullandığını kaydetti. Bugün suyu en ucuz kullanan şehrin Antalya olduğunu savunan Türel, yüzde 10'luk artışa rağmen yine Antalya'nın en ucuz su kullanan iller arasında yer aldığını söyledi. Antalya'da en fazla tartışılan konuların başında otellerin su kullanımı geldiğini dile getiren Türel, Antalya'nın bu konuda da en ucuz su kullanan il olduğunu aktardı. Bir otelin ortalama 300 metreküp su kullandığını kaydeden Türel, Aydın'da bu kadar su kullanan bir otelin 5 bin 654 lira, Ankara'da 4 bin 350 lira, İstanbul'da 4 bin 791 lira öderken Antalya'daki otelin ise bin 450 lira ödediğini söyledi. 

Menderes Türel, zamma rağmen bazı beldelerde suyun ucuzladığını dile getirdi. Bu düşüşlerle asıl zammın yüzde 9.1 olduğunu belirten Türel, şöyle konuştu: 

“Biz zam yapmıyoruz, fiyat ayarlaması yapıyoruz. Halka şirin görünmek için popülizm yapıyorsunuz. Keşke biraz zam yapmayalım derken popülizm yapmasaydınız. Cem Yılmaz diyor ya 'Hadi yap', yapsaydınız döneminizde. Biraz insaf. Halk her şeyi görüyor. Halka şirin gözükmek için bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Biz halkı kandırmaya çalışmıyoruz. Söz verdiysek yapıyoruz. Bedava elektrik deyip suyu en pahalı kullanan il haline getiren CHP'li belediyeydi."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde