Antalya’da 60 bin kişi işsiz

Antalya’da 60 bin kişi işsiz

2016 yılında krizin en çok etkilediği şehir Antalya oldu. Türk turizminin başkenti Antalya’nın kaybı 6 milyon turiste ulaşırken 60 bin kişinin işsiz kalacağı belirtiliyor.

Antalya’da 60 bin kişi işsiz
16px
24px
30.06.2016 05:05
ABONE OLgoogle
Turizmdatabank’ın Antalya turizmi için yaptığı son tahminlere göre, turist sayısındaki azalma haziran ayında yüzde 55 dolayında. İlk 6 aylık dönemde Antalya’nın toplam turist kaybının da 2 milyon dolayında olduğu hesaplanıyor. Antalya’nın gelecek 6 aylık kaybı, var olan düşüş trendi ile hesaplandığında toplamda 5,8 ila 6 milyon arasında değişecek.  

4 MİLYAR DOLAR KAYIP 

Turist sayısında yüzde 50’den fazla azalma yaşayan Antalya’da turizm gelirleri de ciddi boyutta azalıyor. Tahminlere göre, kentin turizm geliri 2016 yılının tamamında 4 ila 4,2 milyar Dolar aralığında azalacak.

RUS TURİST YÜZDE 82 AZALDI

Türkiye - Rusya arasındaki uçak düşürme krizinin en fazla etkilediği sektör turizm oldu. Rusya-Ukrayna krizi sonrası ambargo nedeniyle yaşanan Rusya’daki ekonomik krizle gerileyen turizm rakamları, uçak krizinin ardından iyice düşmüştü. Rusya’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı, 2016 Mayıs’ta geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 92 düşüşle 41 bin 4 kişiye geriledi.

“Rus turistler 1 yıldan önce gelmez”

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir, yaşanan gelişmelerin turizme etkilerinin olumlu olacağını, ancak kısa sürede etkilerini göremeyeceğimizi belirtti.

Diğer yandan Antalya’da işsiz kalan turizm çalışanlarından 60 bin dolayında kişinin de 78-80 milyon TL’lik bir kazanç kaybı olacak. Bu kazanç kaybının, Antalya ekonomisine etkisi de büyük olacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde