Anlaşma haberi geldi o şirket hisseleri fırladı

Anlaşma haberi geldi o şirket hisseleri fırladı

İsrail'de enerji üretim yatırımları bulunan Zorlu Enerji'nin hisseleri Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesi yönünde varılan mutabakatın ardından yüzde 12 civarı primle sert yükseldi.

Anlaşma haberi geldi o şirket hisseleri fırladı
16px
24px
27.06.2016 07:38
ABONE OLgoogle
Son yıllarda Türkiye ile İsrail ilişkileri, İsrail'in Filistin'de uyguladığı politikaların yanı sıra, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine 2010'da düzenlenen operasyonda 10 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından sancılı bir döneme girmişti.

ROMA'DA SONUÇLANDI

Türkiye ile İsrail arasındaki ikili ilişkilerin normale dönmesi hakkındaki mutabakat dün Roma'da sonuçlandırıldı.

Bu kapsamda İsrail'in Mart 2013'te Türkiye'den özür dilediğini hatırlatan üst düzey bir Türk yetkili, dün varılan mutabakat kapsamında İsrail'in Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödemeyi ve Türkiye'nin Gazze'deki insani duruma müdahalesini kabul ettiğini söyledi.

Anlaşmanın ardından iki ülke arasında uzun süredir devam eden gaz müzakerelerinde anlaşma sürecini hızlandırması beklenirken, yıllık en az 8-10 milyar metreküp gazın 2020'de Türkiye'ye gelebileceği belirtiliyor.

TURCAS-ENERJİSA'YI DA YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

İsrail'den gaz alınmasıyla Zorlu Enerji'nin yanı sıra Turcas -Enerjisa konsorsiyumunun da ilgilendiği ifade ediliyor.

Zorlu Enerji ayrıca yüzde 42.15 iştiraki olan Ezotech Electric'in İsrail'de inşa ettiği 55 MW elektrik ve 40 ton/saat buhar üretim kapasitesine sahip Ashdod kojenerasyon santralini de Aralık ayında devreye almıştı.

Zorlu Enerji hisseleri saat 09.50'de yüzde 11.7 primle 1.91 liradan işlem görürken, Turcas Petrol ise yüzde 2.11 yükselişle 1.45 liradan işlem görüyor. BIST-100 endeksi ise yatay.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde