Ankara'da bütün gözler bu sürpriz görüşmede

Ankara'da bütün gözler bu sürpriz görüşmede

Türkiye, flaş bir kararla bir gün önceye alınan bugünkü Erdoğan-Davutoğlu görüşmesine kilitlendi.

Ankara'da bütün gözler bu sürpriz görüşmede
16px
24px
04.05.2016 08:04
ABONE OLgoogle
Son aylarda Ankara kulislerinde dillendirilen zirvedeki gerginlik son gelişmelerle birlikte iyice su yüzüne çıktı. “Pelikan bildirisi”, “Davutoğlu’na yetki tırpanı” derken Ankara’da “Davutoğlu istifa mı ediyor?” sorusu yüksek sesle telaffuz edilmeye başlandı. İşte tüm bu sorular bugün saat 18:00 gerçekleştirilecek görüşmede yanıtı bulacak.
 
AKP, son yılların en kısa (28 dakika) süren grup toplantısını yaptı. 18.00’de olacağı açıklanan MYK toplantısı da 15.00’e alındı ve 1.5 saatte bitti. Parti kulislerine, Davutoğlu’nun birkaç gün içinde ‘istifa edeceği’ yönünde dedikodu yayıldı.

‘YEKTİ TIRPANI’NIN GEREKÇELERİNİ SORDU

Davutoğlu saat 15.00’te başlayan toplantının açılışında, “Cuma günü MKYK’da konuşulanları burada tartışmak istemiyorum. Ama şunu bilin ki hiçbir ortamda, hiçbir platformda, partime ve Cumhurbaşkanımıza zarar verecek tek kelime etmem, etmedim de” dedi. Davutoğlu, ardından tartışma konusu yapılan 15 il ve ilçe başkanının görevden alınmasının gerekçelerini Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın anlatmasını istedi. Ataş, görevden alma nedenleri konusunda MYK’ya bilgi verdi.

KRİTİK GÖRÜŞME BİR GÜN ÖNCEYE ALINDI

Davutoğlu ile  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın (Perşembe günü) biraraya geleceği açıklanmışktı ancak dün gelen bir haber söz konusu görüşmenin 24 saat erkene çekildiğini ortaya çıktı. Davutoğlu ile Erdoğan bugün saat 18.00’de görüşecek.

DAVUTOĞLU’NUN İSTİFASI CEBİNDE

Davutoğlu’nun MYK toplantısında da ‘hissettirdiği’ istifa kararının da görüşmede cebinde olacağı iddia ediliyor. MYK kaynakları, bugün Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında Beştepe’de yapılacak olağan görüşmenin iki siyasetçinin ilişkisinin bundan sonraki seyri açısından belirleyici olacağı yorumunu yaptılar. Tüm Türkiye bugün saat 18:00’da gerçekleştirilecek Erdoğan-Davutoğlu görüşmesine kilitlendi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde