Ankara'da Bitcoin'le ev satılacak

Ankara'da Bitcoin'le ev satılacak

Ankara Beytepe'de gerçekleşen bir gayrimenkul projesinde daireler, Bitcoin karşılığı satılabilecek

Ankara'da Bitcoin'le ev satılacak
16px
24px
19.09.2017 13:30
ABONE OLgoogle

Yılbaşında bin dolar seviyelerinde işlem görürken, 1 Eylül'de 4 bin 950 dolar değerlemeyle rekor kıran, sonrasında yüzde 30 değer kaybeden Bitcoin, Türkiye’de gayrimenkul sektörüne girdi.

Sanal dünyada birçok alışveriş için kullanılan Bitcoin ile Ankara Beytepe'de hayata geçen MiaVita Projesi'nin daireleri satın alınabilecek.

Bitcoin’in hem Türkiye hem de Ankara’ya katkılarının olumlu olacağının altını çizen Proje Yönetim Firması Sahibi Erdal Daldaban konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Son dönemde izlediği değer güzergahıyla Türk yatırımcısının da ilgisini çeken ve yatırımlarını böyle değerlendiren müşterilerimizin dikkatini çekebileceğimizi düşünerek Bitcoin ile satış yapmaya karar verdik. Sanal ya da başka bir deyişle dijital paranın artık küresel ekonomi için gözardı edilemeyecek bir unsur hale geldiğini er ya da geç hayatımızda kalıcı bir biçimde yer bulacağını düşünüyoruz. Bu dijital para birimleri içinde en kayda değer ilerleyişi, teknik altyapı sağlamlığını ve bilinirliğini Bitcoin sağladı ve Türk yatırımcısının da haklı olarak ilgisini çekti.”

Bitcoin sayesinde; ödeme yapma ve hesaplar arası para transferi yapma gibi işlemlerin daha güvenli, hızlı ve daha ucuz hale geldiğini kaydeden Daldaban “Bitcoin herhangi bir Merkez Bankası’na bağlı olmadığı için konvansiyonel para birimlerini kontrol eden para politikalarından bağımsız ve kendi mecrasında hareket etmektedir” dedi.

“Milyarlarca dolar değerindeki Bitcoinleri küçük bir hafıza kartında elektrik cüzdanda bile taşıyabilirsiniz” diyen Daldaban, “Bu işlemin nakit para ile ya da başka bir sistem ile yapılması bir hayli zorken, internet çağında bu gelişmeyi ilk defa uygulamak bizim için çok keyif verici" ifadelerini kullandı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde