Ankara bu iddiayla sarsıldı..Babacan gidiyor

Ankara bu iddiayla sarsıldı..Babacan gidiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son günlerde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya yönelttiği sert faiz eleştirilerinin arka planında ne var?

Ankara bu iddiayla sarsıldı..Babacan gidiyor
16px
24px
03.03.2015 07:33
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son günlerde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya yönelttiği sert faiz eleştirilerinin arka planında Babacan’ı siyasetten kazıma ve suçlu yaratma hedefinin yattığı belirtiliyor.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre seçim sonrasında Babacan’ın yerine, milletvekilliği için Borsa İstanbul Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Turhan’ın gelebileceği konuşuluyor.

İSTİFAYI KABUL ETMEZLER

Böylesine sert eleştirilere maruz kalan Babacan ve Başçı istifa edip gider mi? Ekonomi analistlerine göre, seçim sürecinin yaşandığı böylesine kritik bir dönemde Babacan ve Başçı istifa etse dahi istifalarının kabul edilmesi söz konusu olmayacak. Bu iki isim, seçimlere kadar ekonomide yaşanan ve yaşanabilecek her türlü olumsuzlukların sebebi olarak seçmenin önüne sürülecek. Bu sayede Babacan’ın ‘karizmatik lider adayı’ olarak muhalif bir oluşum içerisinde yer almasının da önüne geçilmiş olacak.

BABACAN’IN YERİNE TURHAN

Üçüncü dönem kuralına takılan Babacan’ın genel seçimler sonrasında ekonomiyi dışarıdan yönetebileceği konuşuluyordu. Ancak, son tartışmalarla bu ihtimal bittiğine kesin gözüyle bakılıyor.

Piyasalara göre, olası bir yeni iktidar döneminde Babacan’ın yerine geçebilecek en güçlü aday olarak Merkez Bankası’ndan Borsa İstanbul’a (BİST) transfer olan İbrahim Turhan gösteriliyor. BİST Başkanlığı görevinden istifa edip AKP’den milletvekili aday adayı olan Turhan’a piyasalarda tepkiyle karşılanmayacağı düşünülüyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde