Ankara Üniversitesi'nde akademisyenlere polisten müdahale

Ankara Üniversitesi'nde akademisyenlere polisten müdahale

KHK ile ihraç edilen akademisyenlere destek olmak için Ankara Üniversitesi'ne gelen sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve akademisyenlere polis müdahale etti, gözaltına alınanlar oldu

Ankara Üniversitesi'nde akademisyenlere polisten müdahale
16px
24px
10.02.2017 15:28
ABONE OLgoogle

Polis, üniversitenin Cebeci Yerleşkesi'ne TOMA ile girdi. CHP'li yöneticiler, öğrenciler ve basın mensuplarının olduğu topluluk da sıkılan gazdan etkilendi.

İhraç edilen akademisyenlere destek olmak amacıyla aralarında sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve akademisyenlerin olduğu topluluk sabah saatlerinden itibaren Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ne geldi.

Polis de sabah erken saatlerden itibaren bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Hem yerleşke hem de yerleşkenin karşısındaki yol ve sokakların girişi kapatıldı.

GÖZALTILAR VAR

Yerleşke girişine gelenlere polis müdahale etti. Arbede sırasında gözaltına alınanlar oldu. Bu arada üniversiteye girişte herkes tek tek kimlik kontrolüyle içeri alınırken; birçok doktora tezi öğrencisi ise yerleşkeye alınmadı.

HOCALAR DA İÇERDE EYLEM YAPTI

72 öğretim üyesi ihracıyla akademisyen ihraç listesinde ilk sırada yer alan Ankara Üniversitesi'nde bazı hocaların da odalarını boşaltmayarak, eylem yaptığı, KHK'yi protesto ettiği belirtildi.

AKADEMİSYENLERE DESTEK İÇİN CHP'LİLER DE GELDİ

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde gerginlik sürerken akademisyenlere destek için CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri de geldi.

CHP'LİLER BARİYERİ DEVİRDİ

Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Zeynep Altınok, Veli Ağbaba, Yasemin Öney Cankurtaran ile İstanbul Milletvekili Prof. Sencer Ayata ve bazı milletvekilleri de yerleşkeye girmek istedi. Ancak polis CHP'lileri yerleşkeye almak istemeyince büyük tartışma yaşandı. CHP'liler polis bariyerini devirerek içeri girdiler.

POLİS GAZ SIKTI

Bu sırada polis gazla müdahalede bulundu. Olayların büyümesinin ardından polis de kampüsün içine girdi. İki TOMA ile birlikte kampüse giren polis burada yoğun önlem aldı.

CÜBBELERİ ÇIKARDILAR

Bu sırada okulun içindeki öğretim görevlileri de yerleşke girişine gelerek cübbelerini çıkartıp yere koyarak polisi protesto etti.

Bu sırada polis İletişim Fakültesi'ne girerek kendilerine taş attığını iddia ettiği bir öğretim görevlisini gözaltına aldı.

Polisin yerleşkede sıktığı gazdan öğrenciler ve basın mensupları da etkilendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde