Anıtkabir'de samimi anlar! Erdoğan, Bahçeli'yi görünce...

Anıtkabir'de samimi anlar! Erdoğan, Bahçeli'yi görünce...

Ankara'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı için ilk tören Anıtkabir'de yapıldı.

Anıtkabir'de samimi anlar! Erdoğan, Bahçeli'yi görünce...
16px
24px
30.08.2017 12:39
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, ve beraberindeki devlet erkanı, Atatürk'ün huzuruna çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu. 
 
"15 TEMMUZ GECESİ SERGİLENEN DESTANSI DİRENİŞ ..." 
 
Erdoğan şu ifadelere yer verdi: "Aziz Atatürk, Büyük Zafer'in 95. yıldönümünü birkez daha iftiharla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasının müjdecisi olan bu tarihi zaferi Malazgirt'ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin çok önemli bir halkası olarak görüyoruz. 30 Ağustos'ta kazandığımız zaferden aldığımız güçle Cumhuriyetimizi kurarken hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştik. Türkiye çizdiğiniz hedefler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatana canımız pahasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ruhunuz şad olsun."


Resmi törenlerin ikinci adresi ise, Beştepe olacak. Anıtkabir'e çıkan yollarda güvenlik önleminin alındığı da görüldü. 
 
BAHÇELİ İLE AYAK ÜSTÜ SOHBET 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanında bulunan  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaşarak ayak üstü kısa bir sohbet gerçekleştirdi. 


 
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 
 
Güvenlik önlemleri kapsamında, x-ray cihazları da tören alanı girişlerine yerleştirildi. X-ray cihazlarından geçen askerlerin bazılarına kimlik kontrolü yapıldığı görüldü. Elle arama noktalarında ise sivillerin üzeri aranırken bazı askerlere kimlik kontrolü uygulaması yapıldığı görüldü. Çatılarda keskin nişancıların olduğu da objektiflere yansıdı. 
 
Anıtkabir'e çıkan bazı yollar güvenlik nedeniyle trafiğe kapatılırken, Büyükşehir Belediyesine ait bir kamyonun Anıtkabir'e çıkan bir yolun ortasında park halinde olduğu görüldü. 
 
Tören alanında bulunan bazı kişilerin,  "Recep Tayyip Erdoğan, Dik durma eğilme bu millet seninle, Başkomutanım, reis" diyerek  alkış ve ıslık çalmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan, el sallayarak karşılık verdi. 

İSTANBUL'DAKİ İLK TÖREN TAKSİM MEYDANI'NDA
 
 İstanbul'daki törenlerin ilk adresi ise Taksim Meydanı oldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılımı ile, Taksim'deki Özgürlük Anıtı'na çelenk bırakıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde