Anılarını satıp Türkiye'den ayrılacak!

Anılarını satıp Türkiye'den ayrılacak!

Meslekte 50 yılı geride bırakan, Türk modasına damgasını vurmuş biri olan ünlü modacımız Yıldırım Mayruk, ev eşyaları ve özel koleksiyonundaki eserleri açık artırma ile satacak!

Anılarını satıp Türkiye'den ayrılacak!
16px
24px
26.03.2015 08:42
ABONE OLgoogle
Meslekte 50 yılı geride bırakan, Türk modasına damgasını vurmuş biri olan ünlü modacımız Yıldırım Mayruk, ev eşyaları ve özel koleksiyonundaki eserleri açık artırma ile satacak! Evet yanlış okumadınız; Pera Mezat Müzayedecilik, Yıldırım Bey'in yaşamına yolculuk eden ünlü ressamların tablolarından mobilyalara, şamdanlardan sofra takımlarına tam 528 eşyasını satılığa çıkarıyor. Mayruk'un ev eşyaları ve sanat eserleri 'Yıldırım Mayruk Anılar Müzayedesi' adıyla 11 Nisan'da Dedeman Oteli'nde yapılacak müzayede ile yeni sahiplerine kavuşacak. 

YAZ SONU EMEKLİYE AYRILIYOR 

Müzayededen haberdar olunca hemen Yıldırım Mayruk'u aradım; açıkçası aklıma ilk gelen, ünlü modacının maddi sıkıntıdan dolayı eşyalarını sattığıydı. Yıldırım Bey'e bunu soramadım ama "Hayırdır, tası tarağı satıp buralardan gidiyor musunuz?" dedim. Çünkü Yıldırım Bey, Türkiye'den ayrılıp henüz adını açıklamak istemediği başka bir ülkede yaşamaya karar vermiş!
O ülkede orman içinde bir arazi almış ve birkaç aya kadar da evin inşaatını başlatacakmış. Yeni yuvasında sade bir yaşam sürmek için aralarında Fausto Zonaro'nun 'Dervişler' tablosunun da olduğu 528 parça eşyasını elden çıkarmaya karar vermiş.
Bu arada Yıldırım Mayruk, yaz sonunda mesleğini de bırakmayı planlıyormuş. Yeni ülkedeki yeni evinde, emekliliğin tadını çıkaracakmış. 

Bülent Cankurt/sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde