Anadolu kaplanları bir bir ölüyor

Anadolu kaplanları bir bir ölüyor

‘Yerli ve milli’ Türk işadamlarına ait dev şirketler ve fabrikalar ardı ardına kapanıyor. Son 5 ayda 480 şirket iflas ertelemeye başvururken binlerce çalışanın işsizlik korkusu büyüyor.

Anadolu kaplanları bir bir ölüyor
16px
24px
17.05.2016 08:31
ABONE OLgoogle
 Türk ekonomisindeki kötü gidişat, ‘Anadolu kaplanı’ olarak adlandırıla Türk sanayisinin devlerini vuruyor. Yüzbinlerce vatandaşa istihdam sağlayan Türk şirketler birer birer iflas erteleme istiyor. Son 5 ayda aralarında sanayi devlerinin de bulunduğu 480 şirket iflas erteleme istedi. İflas erteleme isteyen 10 şirketten 9’u iflas bayrağını çekiyor. Son olarak da beyaz et sektöründe önde gelen markalardan Köytür Piliç de iflas erteleme istedi.

Nefret operasyonları devi bitirdi

Sözde ‘paralel yapı’ operasyonları adı altında yapılan hukuksuz tutuklamalardan Anadolulu sanayiciler de nasibini aldı. Avrupa’nın en büyük fabrikalarından biri olarak bilinen Sesli Tekstil’in sahibi Hazım Sesli geçen Ekim ayında tutuklanmıştı. Himmet verdiği gerekçesiyle zan altında bırakılan holding daha sonra ekonomik sıkıntıya girerek iflas erteleme istedi. Sesli Tekstil’in 400’ten fazla çalışanı vardı.,

Devler liginde 265. sıradaydı

İflas erteleme isteyen diğer firma ise İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 265. Sırada olan Doğa Gıda oldu.

En büyük ilk 100’deydi

Türkiye’nin en büyük ilk 100 sanayi şirketi arasında yer alan, 1 milyar lira cirolu Nursan Çelik, üretimi durdurdu. Fabrikada çalışan 1000’e yakın işçi evlerine gönderildi.

2000 işçi çalıştırıyordu

Türkiye’nin tekstil sektörünün önde gelen markalarından olan ve 381 mağazası bulunan Leke Jeans, ekonomide yaşanan dalgalanmalar, kurlardaki artış ve talep daralması nedenleriyle iflas erteleme istedi.

Rusya krizi Aynes’i vurdu

Gıda devi Denizli ekonomisinin can damarlarından biri olan Aynes, iflasın eşiğine geldi. Türkiye’nin ilk 500 firması arasında yer alan Aynes Gıda, Türkiye’nin yaşadığı sorunlar nedeniyle Rusya, Irak ve Suriye’deki pazarını kaybetti.

Akaryakıt devi de mahkemede

Türkiye genelinde 230’a yakın akaryakıt bayisi bulunan PETROTÜRK de mahkemeden iflas erteleme istedi.

Teknoloji marketine kayyım

Türkiye’nin önde gelen teknoloji markalarından Gold Teknoloji Marketleri de iflas erteleme için mahkemeye başvurdu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde