Anadolu Efes'in satışlarında şok gerileme

Anadolu Efes'in satışlarında şok gerileme

Şirketin Türkiye bira operasyonları yurtiçi satış hacmi yılın ilk yarısında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14.5 düştü.

Anadolu Efes'in satışlarında şok gerileme
16px
24px
14.07.2016 13:02
ABONE OLgoogle
Anadolu Efes konsolide satış hacimlerinin yılın ilk yarısında yatay kaldı, Türkiye bira satışları ilk yarıda yüzde 14,5 geriledi.

Şirketin Türkiye bira operasyonları yurtiçi satış hacmi yılın ilk yarısında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14.5 düştü.

KAP'a dün akşam yapılan açıklamada, "Alkollü ve alkolsüz içecek segmentlerinde faaliyet göstermemizin bir sonucu olarak bira hacimlerindeki düşüş meşrubat hacimlerindeki büyüme ile telafi edilirken, meşrubat hacimlerimiz ikinci çeyrekte yüzde 4.9 gibi güçlü bir büyüme göstermiştir. Ukrayna hariç tutulduğunda, ilk yarı konsolide satış hacimleri yüzde 0.4 büyümüştür" denildi.

Açıklamaya göre, toplam bira satış hacimleri yılın ilk yarısında 9.7 mhl ve ikinci çeyrekte 5.8 mhl seviyesinde gerçekleşti ve geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, sırasıyla, yüzde 11.2 ve yüzde 7.8 düşüş gösterdi.

Açıklamada,"Rusya bira operasyonlarının ikinci çeyrekteki performansı beklentilerimizin üzerinde olmayı sürdürürek yılın ilk çeyreğine kıyasla daha iyi gerçekleşirken, Türkiye bira operasyonlarının ikinci çeyrekteki satış hacmi birinci çeyreğe göre daha hafif bir düşüş göstermiştir" denildi.

TÜRKİYE OPERASYONLARI

Şirketin Türkiye bira operasyonları yurtiçi satış hacmi yılın ilk yarısında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14.5 düşüşle 2.7 mhl seviyesinde gerçekleşti.

Açıklamada şöyle denildi:

"Devam eden zorluklara ve Ramazan ayının erken başlamasının yol açtığı etkiye rağmen ikinci çeyrek içindeki hacim performansımız ilk çeyreğe göre daha iyi gerçekleşmiştir. Jepolitik gelişmeler ve terör saldırıları sonucunda Türkiye'de tüketici güveni kötüleşmeye devam etmiştir. Buna ek olarak, yabancı ziyaretçi sayısı yılın ilk beş ayında geçen yıla kıyasla %20'nin üzerinde düşüş göstermiş, en fazla gerileme ise Rus turist sayısında yaşanmıştır. Bununla beraber, Rusya ve İsrail ile hızla normalleşmeye başlayan ilişkiler turizmin ülkedeki geleceği açısından umut verici olmuştur. 2016 Ocak ayında enflasyonun üzerinde artış gösteren vergiler sebebi ile bira fiyatlarındaki yükseliş de tüketicinin satın alım gücünü etkilemiştir."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde