Amca bu fotoğrafa kızmış!

Amca bu fotoğrafa kızmış!

İbrahim Şenkal Özer’in sahibi olduğu hisseleri devrederek Deriden firmasının yönetim kurulu başkanlığını kardeşi Gürkal Celal Özer’e bırakmıştı.

Amca bu fotoğrafa kızmış!
16px
24px
11.09.2016 09:04
ABONE OLgoogle
Türkiye’de Deriden firması ürünleri ve mağazalarının yanı sıra İbrahim Şenkal Özer’in oğlu Taha Özer ile de tanınıyordu. Jale Özgentürk son yazısında Hürriyet gazetesine gelen tezkiple ilgili konuştu.

Türk ‘Playboy’un şirketi kime gitti?

İşte son yazısından konuyla ilgili bölüm:

"HAFTA ortasında Deriden firmasından Hürriyet’e noter kanalıyla bir tekzip ulaştırıldı. Bu köşeyi okuyanlar hatırlayacaktır 28 Ağustos’ta İbrahim Şenkal Özer’in sahibi olduğu hisseleri devrederek Deriden firmasının yönetim kurulu başkanlığını kardeşi Gürkal Celal Özer’e bıraktığını yazmıştım. Türkiye’de Deriden firması ürünleri ve mağazalarının yanı sıra İbrahim Şenkal Özer’in oğlu Taha Özer ile de tanınıyor. Bunun sebebi ise yaşadığı sıra dışı hayatı sosyal medyada sergileyen Taha Özer’in basında defalarca “babasının sahibi olduğu Deriden firmasının veliahdı olarak” anılması para kaynağının ise Deriden olarak gösterilmesi. Biraz arşiv taraması yapılırsa bu konuda bizzat Taha Özer’in verdiği demeçlere rahatlıkla ulaşılabilir. Ayrıca iki kardeş arasındaki hisse devrinin 14 Nisan 2016, Yönetim Kurulu Başkan değişikliğinin ise 30 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına ayrı ayrı yansıdığını da hatırlatmak isterim.

Ayrıca yazımdan sonra Taha Özer’in Periscope uygulamasından bir yayın yaptığı ve, “Bugün yayınlanan haber bayat bir konu. Hisselerle alakalı işlem aylar önce gerçekleşti. Ancak her şey yine eskisi gibi devam ediyor” dediği bilgisi de bana ulaştı.


Tekzip metnine gelince... İki önemli ayrıntı var. Birincisi Deriden firması ihtiyati tedbir kararı aldırmış. Bundan böyle içinde Deriden ibaresi geçen haberlerde Taha Özer adının kullanılmaması isteniyor. İkincisi ise Hürriyet’te yayınlanan haberdeki Taha Özer’in fotoğrafının “uygunsuz” olduğuna dikkat çekilip Celal Özer’in fotosuyla aynı anda kullanılmasının hukuka aykırı olduğu iddia ediliyor. Gürkal Celal Özer, Taha Özer’e kızgın olabilir, yaşantısını tasvip etmiyor da olabilir... Ancak bu amca-yeğen oldukları, Deriden firmasında hisse değişimleri yaşandığı gerçeğini değiştirmiyor.

Yine de cevap hakkı olarak tekzip metnini yayınlıyorum:

“…Şirketimize ilişkin olarak ekonomi sayfasında 28 Ağustos’ta yayınlanan haber içeriği tamamen Taha Özer’in ilişkin magazin haberleri niteliğindedir. Haber başlığında ‘Playboy’un Şirketi’ şeklinde bir ifade kullanılması şirketin Taha Özer’e ait olduğu gibi gerçek dışı bir izlenim doğurmaktadır. Taha Özer şirketimizin sahibi, çalışanı ya da basında yer aldığı tabir ile ‘veliahdı’ değildir. Taha Özer’in şirketimiz ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca haber içeriğinde şirketimizin mali sorunları olabileceği şeklinde iddialara yer verilmesini kabul etmiyoruz. Bunun yanı sıra önemle belirtilmelidir ki Gürkal Celal Özer’in şahsi fotoğrafı uygunsuz bir fotoğrafın üzerinde izin alınmadan kullanılmıştır…”

Hürriyet

Türk ‘Playboy’un şirketi kime gitti?
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde