Amazon şimdilik pazarı yokluyor

Amazon şimdilik pazarı yokluyor

Online perakende devi Amazon Türkiye pazarına girmenin yollarını araştırıyor. Şirket, her ne kadar Türkiye'nin önde gelen online alışveriş siteleriyle iletişime geçmiş olsa da kaynaklara göre henüz bir satın alma kararı verilmedi.

Amazon şimdilik pazarı yokluyor
16px
24px
09.08.2017 05:20
ABONE OLgoogle

ABD merkezli online perakende devi Amazon hâlâ Türkiye pazarına girmenin yolları üzerinde düşünüyor.

Şirketle temas halindeki kaynaklar Amazon'un başlangıçta organik büyümeyi tercih edeceğini, hızlı büyüme yoluna gireceği zaman bir satın almanın peşine düşebileceğini açıkladı. Aynı kaynaklar, Amazon'un bazı stratejik hedefleri satın alabileceğine dair iddiaların ise durumu tam anlamıyla yansıtmadığını ekledi. Şirket, her ne kadar Türkiye'nin önde gelen online alışveriş siteleriyle iletişime geçmiş olsa da kaynaklara göre henüz bir satın alma kararı verilmedi.

Özellikle Doğan Holding'in hepsiburada.com'daki hisselerini satma kararının ardından Amazon'un hedefindeki şirketlerden birinin o olabileceği iddia edilmişti. Amazon'un ilgilenebileceği diğer büyük oyuncu da N11.com olarak gösteriliyor. Ancak edinilen bilgilere göre Amazon tarafında şimdilik satın alma işareti görülmüyor.

Amazon, martta Birleşik Arap Emirlikleri merkezli souq.com'u 650 milyon dolara, daha yakın bir tarihteyse ABD'nin üst segment sağlıklı market zinciri Whole Foods Market Inc'i 13.7 milyar dolara bünyesine katmıştı. Son olarak da 5 milyar dolarlık yatırım planının bir parçası olarak Hindistan'da yiyecek ve bakkaliye ürünleri alım satım hakkını elde etmişti.

Bu gelişme, şirketin aynı zamanda, başarılı taze ürün markalarını kendi özel teknolojisini kullanarak çevrimiçi perakendecilere dönüştürebileceği şeklinde yorumlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde