Altının altın yılı: 15 ayın zirvesinde

Altının altın yılı: 15 ayın zirvesinde

Küresel endişeler ve Fed’in faiz artırımını erteleyeceğine dair sinyallerle dolar düşerken altın yeniden güvenli liman oldu.

Altının altın yılı: 15 ayın zirvesinde
16px
24px
03.05.2016 08:21
ABONE OLgoogle
Küresel endişeler ve Fed’in faiz artırımını erteleyeceğine dair sinyallerle dolar düşerken altın yeniden güvenli liman oldu. Altın 1.300 doları geçerek 15 ayın zirvesine yükseldi.

Altın, yatırımcılar için yeniden güvenli liman oldu. Altın fiyatları, dolardaki gerileme ve küresel hisse senetlerindeki düşüşten bulduğu destekle 15 ayın zirvesine çıktı.
 
Altının ons fiyatı dün 1.304 doları görerek 22 Ocak 2015’ten sonraki en yüksek seviyesine yükseldi. 3 yıllık düşüşün ardından altın, yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 23 kazandırdı.
 
Global riskler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışlarını daha yavaş yapacağına dair sinyaller, dolara olan talebi düşürdü. Dolar Endeksi’nin 24 Ağustos 2015’ten bu yana en düşük düzeyi olan 93’e kadar gerilemesi, değerli metallere yeniden dönüşü sağlamış oldu.
 
‘955 dolara iner’ dendi...
 
Altında tüm zamanların rekoru Eylül 2011’de 1.921 dolarla kırılmıştı. Son dönemde yatırımcısını üzen altınla ilgili birçok karamsar senaryo ortaya atıldı. Soceiete Generale, Fed’in bu yıl 4 faiz artırımına gideceği tahminine bağlı olarak 955 dolara ineceği öngörüsünde bulunmuştu. Kapalıçarşı’da da altının gram fiyatı Cuma günü 116.61 lirayla son 1.5 ayın zirvesine çıktı.
 
İnse bir türlü inmese öbür türlü
 
Nisan ayı enflasyon rakamları bugün açıklanıyor. TÜFE’nin yıllık bazda yüzde 6.7’ye gerilemesi bekleniyor. Destek Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Aysun Göksu, enflasyonun beklentilere paralel düşüş göstermesi ile birlikte önümüzdeki dönemde Merkez Bankası’nın faiz indiriminin süreceği yönünde beklentilerin oluşmasının, TL varlıklarına satış getirebileceğini belirterek, “Bu da dolar kurunda geri çekilmeyi sınırlayabilir” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde