İmam Altınbaş'tan kuyumcuları ilgilendiren flaş açıklama

İmam Altınbaş'tan kuyumcuları ilgilendiren flaş açıklama

Altınbaş Yönetim Kurulu ve TOBB Türkiye Kuyumculuk Sanayi Meclis Başkanı İmam Altınbaş, kredi kartındaki taksit sınırlamasının 12’ye yükseltilmesi konusunda önemli açıklamalar yaptı

İmam Altınbaş'tan kuyumcuları ilgilendiren flaş açıklama
16px
24px
14.09.2015 12:56
ABONE OLgoogle
Altınbaş Yönetim Kurulu ve TOBB Türkiye Kuyumculuk Sanayi Meclis Başkanı İmam Altınbaş’ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartındaki taksit sınırlamasının 12’ye yükseltilmesi çalışmalarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

İmam Altınbaş'ın BDDK ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklama şöyle...

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartındaki taksit sınırlamasının esnetilmesine yönelik çalışmaların tamamlandığı ve bazı sektörlerde taksit sayısının 12’ye yükseltilmesinin planlandığına dair haberler son günlerde kamuoyuyla sıklıkla paylaşılmaktadır.

Dünya çapında rekabetçi avantajlara sahip olan kuyum ve mücevher sektörü ülke ekonomisine büyük değer sağlamaktadır. Bu katkının sürdürülebilir olması ve katlanarak artmasının önünde bulunan temel sorunumuz yeni Tüketici Kanunu ile 1 Şubat 2014 tarihinde yürürlüğe giren ve kredi kartlı alışverişlerde uygulanan taksit sınırlamasıydı.

Sektörümüzde ciddi bir daralmaya sebep olan bu durumu görüşmelerimiz sonucunda sizlerin sağduyulu yaklaşımıyla 22 Ekim 2014 tarihinde dört taksit uygulamasıyla çözüme ulaştırmıştık. 

Kuyum sektörü ile birlikte az sayıda sektörü ilgilendiren bu uygulama, ticarette serbest rekabete aykırıdır. Rekabet şartlarımızın bu kadar ağır olduğu perakende sektöründe dört taksit uygulaması on binlerce perakendeciyi sıkıntıya sokarak pek çok işletmenin kapanmasına ve çok sayıda kişinin işsizlik tehdidi ile karşı karşıya kalmasına neden olmuştur.

Sektörümüzün dünya ile rekabet alanında önünün açılması için bu rekabet eşitsizliğinin biran önce çözülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetiminde; telekomünikasyon, dayanıklı tüketim malları, mobilya ve kuyumculuk sektörleri temsilcilerinin katılımıyla BDDK merkezinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda temsil edilen tüm sektörlerin 12 taksit uygulamasından faydalandırılması konusundaki haklı talepleri yetkililere iletilmiştir. Çok olumlu bir havada geçen toplantıda önemli gelişmeler kaydedilmiştir.  

Bizler, Türk kuyum sektörü olarak, kredi kartı taksit kısıtlamasının nedeni gösterilen her türlü yasa dışı ticari faaliyetlerin yok olması için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmaya hazırız. Umudumuz, bu sorunumuzun da diğerleri gibi biran önce çözülmesi ve taksit oranlarının aynı seviye getirilerek sektörümüzün diğer sektörlerle rekabet alanının önünün açılmasıdır.

Türkiye ekonomisine sektör olarak artı değer sağlamak için tüm gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda yaşanacak tüm ekonomik gelişmelerde ülkemiz adına gayretli adımlar atmaya devam edeceğiz.

TOBB Türkiye Kuyumculuk Sanayi Meclis Başkanı
İmam Altınbaş"
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde