Altınbaş'tan 60. yılında 60 yeni mağaza

Altınbaş'tan 60. yılında 60 yeni mağaza

Bu sene 60. yılını kutlayan Altınbaş, 2013 yılını 698 milyon dolar ciro ve 120 mağaza ile kapattı

Altınbaş'tan 60. yılında 60 yeni mağaza
16px
24px
11.02.2014 15:33
ABONE OLgoogle

Altınbaş’ın 2013 yılı performansı, 2014 yılı hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısı,  Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş ve CEO Ali Bulut’un katılımıyla 11 Şubat Salı günü, Çırağan Sarayı’nda yapıldı.

2013 yılının sektör ve Altınbaş açısından oldukça olumlu geçtiğini belirten Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, “2013 bizim için çok olumlu geçti. Altınbaş, perakendecilikte hızla ilerliyor.  Dünyada ve Türkiye’de 120 Mağazada yaklaşık 1000 noktadayız, 85 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçtiğimiz sene ihracatta birinciydik. Altınbaş olarak ihracata çok önem veriyoruz. 2013’ü ihracatta yüzde 20 büyüyerek, bu yıl da birinciliği elden bırakmadık. Altınbaş mücevherat grubu olarak 2013 yılını 698 milyon dolar ciro ile bir önceki yıla oranla yüzde 20 artışla noktaladık. Tüm bunlar gösteriyor ki Altınbaş olarak biz 2013 yılında hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürdük.  Önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz.” dedi.

Altınbaş 2014 Yılında 180 Mağazaya Ulaşma Hedefi İle Liderliğini Korumaya Devam Edecek

Altınbaş’ın, Dünya Pırlanta Konseyi’nin ve Dünya Mücevher Konfederasyonu’nun Türkiye’deki tek üyesi olduğunu belirten İmam Altınbaş, “2014 yılında pırlantalı mücevherde de sektör liderliğimizi koruyacağız. Son olarak 2013 yılı içerisinde Sayın Başbakanımız tarafından her sektörde birinci olan markalara verilen “İhracat Yıldızları Ödülünü” alarak bu hedeflerimizde ne kadar istekli ve gayretli olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Coğrafi genişleme ve büyüme politikamızı sürdürürken, Çin, Hindistan ve Afrika ülkeleri ihracat yapmayı planladığımız yeni pazarlar arasında geliyor. Turquality, dünya markası olma yolunda Altınbaş’ı desteklemeye devam ediyor. Tüm sektörü destekleyen,  Türk markalarının dünyada mağazalaşmasını ve markalaşmasını sağlayan bu sistem hem Altınbaş hem de sektörümüz için önemli bir değer.’’ dedi.

Mağazalaşma Hedeflerimiz Yurt İçinde ve Yurt Dışında Hız Kesmeden Devam Ediyor
İmam Altınbaş; ‘Mağazalaşmaya 2014 yılında devam edeceğiz. Yılsonuna kadar ciromuzda yüzde 20 büyüme oranı ve 180 mağazaya ulaşma hedefimiz var. Altınbaş olarak özellikle 23 yıldır Almanya’daki merkezimiz ile bütün Avrupa’ya özenle hizmet veriyoruz.  İhracatta önemli başarılar kazandığımız Avrupa pazarı; mücevher perakendeciliği sektöründe markalaşma için en önemli pazarımız. Geçtiğimiz haftalarda Almanya Essen’de bir Altınbaş mağazası daha açtık. Bununla birlikte Avusturalya’dan, Katar’a kadar çok sayıda ülkede Altınbaş mağazaları bulunmakta.

Bizim ürünlerimizle ve tasarım kültürümüzle benzer paralelde olan ülkelere ağırlık veriyoruz. Dünya trendlerini izleyen bir marka olarak, genç, modayı takip eden hedef kitlemizin olduğu tüm pazarlarda olmayı amaçlıyoruz. Bundan sonraki hedeflerimiz arasında Ortadoğu, Körfez Ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri önceliğimiz olacak.

Tasarım Mücevher Satışı 2013 yılında yüzde 30 Arttı

Mücevher sektörünün Türkiye’de her gün biraz daha geliştiğini belirten İmam Altınbaş; ‘’Eskiden Mücevherler yatırım amaçlı kullanılırken bu gün kullanım amaçlı da satın alınıyor. Bu da tasarıma ağırlık verilmesini ve tasarım ürünlerin pazarda fazlalaşmasını sağlıyor. Yastık altı yatırımdan, kullanım için mücevher satın alımına dönüyoruz. Altınbaş olarak 2013 yılında tasarım mücevher satışlarında geçtiğimiz yıla göre %30 artış yaşadık.’’ dedi.

“Profesyonel Perakende Mücevher Mağazacılığı Anlayışının Mimarı Olacağız”

Altınbaş’ın 60 yıl önce kurulduğu günden bu güne kadar başarıyla yürüyen bir marka olduğunun altını çizen Altınbaş CEO’su Ali Bulut , ‘’Bundan sonra atacağımız adımlarda profesyonel yeni nesil mücevher mağazacılığı anlayışını temel alacağız. Quantum Perakendecilik Stratejisi temelinde yapılandırdığımız yeni organizasyon yapımız ile uluslararası standartlarda profesyonel perakende mücevher mağazacılığı anlayışının mimarı olacağız. Mağazalarımız bize deneyimsel pazarlama anlamında eşsiz olanaklar sunuyor. Perakende mühendisliği esasları çerçevesinde geliştirdiğimiz bilgi sistemi ile perakendeciliği bir bilim dalı olarak ele alan, yeni nesil perakendeciliği kurum kültürünün önemli bir unsuru haline getiren bir yapı olacağız’’ diye konuştu.

Özel Günlerde Mücevher Satışları Artıyor

Yılbaşı, Sevgililer Günü ve Anneler Günü’nde mücevher satışlarında ciddi bir artış yaşandığını belirten Bulut, geçtiğimiz yıl Altınbaş Mücevher’in toplam satışının yüzde 40’ının bu günlerde gerçekleştirdiğini söyledi.

Satışların en üst noktaya çıktığı bu dönemlerde kampanyalar düzenlemeye özen gösterdiklerini dile getiren Bulut; “ Örneğin iki gün sonra gerçekleşecek olan Sevgililer Günü için de bir özel bir koleksiyon satışa sunduk. Sınırlı sayıda üretilen üç boyutlu mücevherlerden oluşan koleksiyon ile yoğun ilgi gördüğümüzü söyleyebilirim.” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde