Almanya'dan geri adım: Erdoğan 'önemli bir misafir'

Almanya'dan geri adım: Erdoğan 'önemli bir misafir'

Reuters haber ajansı, Alman hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'önemli bir misafir' olduğunu dediğini aktardı.

Almanya'dan geri adım: Erdoğan 'önemli bir misafir'
16px
24px
30.06.2017 14:47
ABONE OLgoogle

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 zirvesine katılımı esnasında ülkede konuşma yapmasının 'uygun' olmayacağını açıklamıştı. 

Bu açıklamanın ardından karşılıklı sert açıklamalar nedeniyle ilişkiler gerilmişti. 

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "Alman hükümeti adına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli bir konuk olduğunu ve G-20 zirvesine gelişini hoş karşıladığımızı vurgulamak isterim" açıklamasında bulundu. 

BÜYÜKELÇİLİKLER BİLGİLENDİRİLDİ

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Almanya'daki vatandaşlarına yönelik siyasi miting düzenlemek isteyen ülkelerin izin almak için başvuru yapması gerektiği konusunda tüm büyükelçiliklerin bilgilendirildiğini açıkladı.

Schaefer, üç ay içinde seçime gidecek olan ülkelerin başvurularının ise otomatik olarak reddedileceğini söyledi. Ancak Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bu kuraldan muaf tutulacağı belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde