Almanya'dan Erdoğan'ın video mesajına da izin yok

Almanya'dan Erdoğan'ın video mesajına da izin yok

Erdoğan'ın konuşmasının video mesajı aracılığı ile yayımlanacağı etkinlikler de veto yedi.

Almanya'dan Erdoğan'ın video mesajına da izin yok
16px
24px
04.07.2017 05:55
ABONE OLgoogle

7-8 Temmuz’da Hamburg’da yapılacak G20 Zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın izinsiz etkinlik yapmaması konusunda Alman Hükümeti’nden yeni bir uyarı geldi. Son açıklama, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nden yapılan, “konsoloslukta konuşma için izin almaya gerek yok” açıklaması üzerine yapıldı.

VİDEO MESAJINA DA İZİN YOK

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer, “diplomatik temsilcilik veya konsolosluk gibi egemenlik alanlarında Türklerle ciddi bir görüş ayrılığında olacağımızı düşünmüyorum" dedi ancak Erdoğan’ın konsoloslukta yapacağı konuşmanın daha sonra video mesaj aracılığı ile yayılmasının da izin talebine bulunulmasını gerektiğini söyledi.

Schäfer sözlerini "Almanya hükümeti adına bir kez daha vurgulamak istiyorum ki bu tarz bir etkinlikler için çok önceden Dışişleri Bakanlığı'na talepte bulunulması gerekirdi" şeklinde sürdürdü.

Alman hükümeti, Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan Türklere hitaben bir konuşma yapma talebini reddetmişti. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, böyle bir etkinliğin Türkiye ile yaşanan gerginlikler nedeniyle "uygun olmadığını" söylemişti.

Türkiye Büyükelçiliği Sözcüsü Refik Soğukoğlu, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı'nın bir Türk başkonsolosluğunda etkinlik düzenlemek için Alman hükümetinin iznine ihtiyacı olmadığını söylemişti.

(Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde