Almanya'da sinemaya silahlı saldırı: 50 yaralı

Almanya'da sinemaya silahlı saldırı: 50 yaralı

Almanya'nın Hessen eyaletindeki bir sinema salonuna silahlı saldırı düzenlendi.

Almanya'da sinemaya silahlı saldırı: 50 yaralı
16px
24px
23.06.2016 18:27
ABONE OLgoogle
Almanya'nın Viernheim kasabasındaki bir sinema salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Yaklaşık 50 kişinin yaralandığı olayda, saldırganın düzenlenen operasyon sonucu vurularak öldürüldüğü açıklandı. Polisin göz yaşartıcı gaz kullandığı, yaralılar arasında gazdan etkilenenler olduğu, sayının bu yüzden yükseldiği de Alman basınının paylaştığı bilgiler arasında.

Almanya'da sinema salonunda silahlı saldırı şoku... Frankfurt yakınlarındaki kasabada bulunan bir AVM'nin içindeki "Kinopolis" adlı sinema salonunda gerçekleşen saldırıyı düzenleyen maskeli kişinin elinde bir tabanca ve üzerinde mühimmat kemeri olduğu belirtildi. 

Olay yerine çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi. Bazı özel tim üyeleri, helikopterlerle olay yerine intikal etti.

Alman basını, saldırıda yaklaşık 50 kişinin yaralandığını bildirdi. Bazı kaynaklar yaralı sayısını 25 olarak duyurdu.

Associated Press'in haberine göre; polis, saldırgan tarafından yaralanan kimse olmadığını belirtti. Resmi olmayan bilgilere göre, yaralılar göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Focus dergisi, saldırganın polis tarafından gözaltına alındığını bildirdi. Bu haberin ardından açıklama yapan Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, saldırganın vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Saldırgan, kendini sinema salonuna kilitlemişti. FAZ gazetesi, rehin krizinin sona erdiğini bildirdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde