Almanya İncirlik Üssü'nden çekiliyor

Almanya İncirlik Üssü'nden çekiliyor

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İncirlik Üssü'nden çekileceklerini açıkladı.

Almanya İncirlik Üssü'nden çekiliyor
16px
24px
05.06.2017 18:17
ABONE OLgoogle

Bugün Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Gabriel, iki ülke arasındaki İncirlik krizini çözmeyi başaramadı. Gabriel, sorunun çözülmemesi durumunda Alman askerlerin İncirlik’ten çekilmesi gerekeceğini ifade etmişti.

Almanya’nın saygın gazetelerinden Die Welt’e konuşan Gabriel, “Çekilme bu hafta ya da gelecek hafta gerçekleşecek” ifadesini kullanırken alınan kararın “iç meselelerden ötürü” olduğunun altını çizdi.

Başbakan Yıldırım, Alman Bakanla görüşmeyi neden iptal etti?

GABRIEL-ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞMESİ

Bugün Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Gabriel,iki ülke arasındaki İncirlik krizini çözmeyi başaramadı. Gabriel, sorunun çözülmemesi durumunda Alman askerlerin İncirlik'ten çekilmesi gerekeceğini ifade etmişti.

Çavuşoğlu, Alman milletvekillerinin İncirlik'i ziyaret edemeyeceklerini ancak Konya'daki NATO üssünü ziyaret edebileceklerini belirtmişti. Çavuşoğlu, "İleride şartlar oluşur, ortak adımlar atılırsa, İncirlik de mümkün olabilir" diyerek, şu anda şartların Alman heyetin ziyareti için uygun olmadığının altını çizmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde