Ali Koç açıklama yaptı, Otokar hisseleri uçtu

Ali Koç açıklama yaptı, Otokar hisseleri uçtu

Ali Koç'un milli tankın seri üretime hazır olduğu açıklamalarının ardından Otokar hisseleri yüzde 3,5'ten fazla yükseldi

Ali Koç açıklama yaptı, Otokar hisseleri uçtu
16px
24px
10.11.2016 15:00
ABONE OLgoogle

Ali Koç'un milli tankın seri üretime hazır olduğu açıklamalarının ardından Otokar hisseleri bir yıldan uzun bir sürenin en yükseğine çıktı.

Şirketin hisseleri yüzde 3,5'in üzerinde artarak 113 liranın üzerine yükseldi. Aynı saatlerde BIST 100 endeksi ise yüzde 0,6 yukarıda. 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç dün yaptığı açıklamada, “Milli ana muharebe tankı Altay’ın tasarım ve prototip üretimlerini başarıyla tamamladık. Seri üretim için fiyat teklifimizi verdik ve göreve hazırız” dedi.

Ali Koç: 1 milyar dolar harcadık, cevabı bekliyoruz

Koç, "250 adetlik ilk seri üretim için son teklif yapıldı. Düğmeye basıldığı andan itibaren seri üretime 18-22 ay içinde başlayacağız. Savunma sanayiindeki 29 yıllık birikimi ile Otokar, Altay tankının seri üretimini de başarıyla gerçekleştirecektir” diye konuştu.

Bir gün önce de Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, "Altay milli tank projesinde geliştiren firmadan (Otokar) yenilenmiş bir teklif istedik, değerlendirmesi devam ediyor ama sona yaklaştık" demişti.

Altay tankı projesinde gelinen son aşamayı da değerlendiren Demir, projede sözleşme gereği geliştirme yapan Otokar'dan seri üretim için yenilenmiş bir teklif daha istediklerini ve onun değerlendirmesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtirken "Değerlendirmede vakit alan unsurlar var ama onun ucuna geldik" dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde