Ali Koç Fener kararını 48 saatte neden değiştirdi?

Ali Koç Fener kararını 48 saatte neden değiştirdi?

Yanıtı en çok merak edilen soru; Aziz Yıldırım ile Ali Koç'un kongrede karşı karşıya gelip gelmeyeceği... Çoğunluk görüşü ise Koç'un seçime tek aday gireceği yönünde.

Ali Koç Fener kararını 48 saatte neden değiştirdi?
16px
24px
27.10.2016 09:00
ABONE OLgoogle

Başkan Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz Cumartesi günü Divan Kurulu'ndaki 'Başkan adayı olan çıksın erkek gibi adayım desin. Araya insan sokarak söylemesinler' sözlerinin üzerinden 48 saat geçmeden Ali Koç'tan 'Adayım' açıklaması gelmesi Fenerbahçe'ye farklı bir hava getirdi…

Futbol takımının kötü gidişi için yapılan yorumlar yerini yeni başkan adayının çıkması ile kongre kulislerine bıraktı. İşte en çok merak edilenler ve camiada konuşulanlar:

Ve Ali Koç Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Neden şimdi açıkladı! 

Koç, 2015 kongresinden bu yana 'Ne zaman aday olacaksınız?' sorularına hep 'Şu an seçim yok, başkan ve yönetimin yanındayım' yanıtını veriyordu. Ancak bu sezon lige yapılan kötü başlangıç, Fenerbahçelilik içgüdüsünün ağır basmasına neden oldu. Koç'un gidişatla ilgili bir şey yapma isteği hep vardı. Zorlu Konya deplasmanı öncesi şartlar oluşunca önce taraftara adaylık açıklamasıyla moral verdi, ardından herkesi tribüne çağırdı.

48 saatte neden fikri değişti? 

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Washington'da bir sergi galasına katılan Koç, Aziz Yıldırım'ın 'Herkes adaylığını açıklasın' çağrısından haberdar olmasına rağmen, burada kendisine yöneltilen sorulara yine 'Fenerbahçe'nin bir başkanı var, adaylık yok' yanıtını verdi ama bu sözlerinden 48 saat sonra adaylık açıklaması yaptı. İşte bu 48 saatte Fenerbahçe'nin tüm dinamiklerinin (yönetim dahil) bu açıklamaya hazır olduğuna ikna oldu, ardından ailesiyle yaptığı görüşmeyle çok önemli bir mücadelenin startını verdi.

Rıdvan Dilmen: Ali Koç’un açıklamasının zamanlaması yanlış

Yıldırım'a karşı bir atak 

Bazı kesimler Ali Koç'un açıklamasını Aziz Yıldırım'ın açıklamasına bir karşı atak olarak yorumladı. Ali Koç'a yakın isimler ise bu adımı Aziz Yıldırım ve yönetimine karşı bir hamle olarak görmüyor. Aksine Koç'un kulübün yönetim organının çağrısına uyabilmek için adaylık süreciyle ilgili takvimi erkene çektiğini ve destek amaçlı olarak böyle bir adım attığını ifade ediyorlar.

2018'den önce karar çıkar mı? 

Yanıtı en çok merak edilen soru ise Yıldırım ile Koç'un kongrede karşı karşıya gelip gelmeyeceği. Bu ihtimal kulüp çevrelerince oldukça düşük. Çoğunluk 2018 Mayıs ayında yapılacak seçime kadar Yargıtay kararının çıkması halinde Aziz Yıldırım'ın görevi bırakacağına, Ali Koç'un tek aday olarak seçime gireceğine inanıyor. 2018 Mayıs ayına kadar Yargıtay kararı çıkmazsa, işte o zaman bir Yıldırım-Koç düellosu izleyebiliriz. Ancak bu senaryo şu an için gerçekçi değil.

Ali Şen gönlündeki Fenerbahçe başkanını açıkladı

2017 Mayıs'ta seçim olabilir 

Bu iki faktörün nasıl gelişeceğine bağlı. Birincisi; Yargıtay kararının 2017'nin ilk 3-4 ayında çıkması gerekiyor. İkincisi; bu süreçte takımın performansının nasıl gelişeceği.. Yargıtay kararı çıkar, takım da kötü giderse 2017 Mayıs seçim ayı olabilir. Bunları göz önüne aldığımızda seçimin %90 ihtimalle 2018 Mayıs'ta yapılacağını ekleyelim. Mevcut yönetim, Koç'un yaptığı adaylık açıklamasını camia açısından olumlu görüyor. Koç'un 'Maça gelin, Karabük maçında tribünleri doldurun' çağrısı dikkat çekti.

%73 Ali Koç 

Koç 'un başkan adaylığı F.Bahçe taraftarından da destek gördü. Sosyal medyada yapılan anketlerde Koç açık ara önde gidiyor. Twitter'da yapılan 'Ali Koç'un başkan olmasını ister misiniz?' anketine 24 saatte 17 bin 271 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 73'ü 'Evet' yanıtı verirken, yüzde 27'si 'Hayır' dedi. Yıldırım'ın yeniden başkan seçildiği 2015'teki kongrede toplam 6 bin 648 oy kullanılmış, Yıldırım 5 bin 504 oy alarak, bin 144 oy alan Hulusi Belgü'ye karşı ezici bir zafer kazanmıştı. 

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde