Ali Koç 14.5 Milyonu hangi şirkete yatırdı?

Ali Koç 14.5 Milyonu hangi şirkete yatırdı?

Rahmi Koç’un oğlu Ali Koç, Oğlu ve kızının isimlerinden esinlenerek kurduğu şirkete dev yatırım yaptı..

Ali Koç 14.5 Milyonu hangi şirkete yatırdı?
16px
24px
30.01.2015 11:49
ABONE OLgoogle
Koç Ailesi, 2011 yılında peş peşe gayrimenkul geliştirme şirketleri kurmuştu. Üç şirket birden kurularak aileye ait gayrimenkuller Nakkaş Gayrimenkul, Avas Gayrimenkul ve Temel Gayrimenkul bünyesinde toplanmıştı.

Nakkaş ve Avas, daha önce kurulan aynı isimdeki Koç şirketlerinin yeni bir yapıyla devamı niteliğindeydi. Temel Ticaret Gayrimenkul ise Koç Ailesi’nin iki kuşağını bir araya getiren yeni bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor.

Bu şirketlerden ikisi Rahmi Koç ve oğlu Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’a ait. Avas Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Limited’in yüzde 99’u Rahmi Koç’a, yüzde 1’i ise Mustafa Koç’a ait. Nakkaş Gayrimenkul’de ise Rahmi Koç, Mustafa Koç, Ömer Koç, Ali Koç ve Semahat Arsel ortak görünüyor.

Temel Ticaret ve Gayrimenkul Yatırım Limited’de ise ailenin tamamı ortak. Koç Ailesi’nden Mehmet Ömer Koç da 2012 yılında kendi gayrimenkul şirketini Enderun Gayrimenkul’u kurmuştu.

2014 yılında ise bu kervana Rahmi Koç’un küçük oğlu Ali Koç katıldı. Oğlu ve kızının isimlerinden esinlenerek yeni şirketine Keyla Danışmanlık Gayrimenkul adını vermişti.

Fenerbahçe yönetiminden ayrıldıktan sonra Koç Holding şirketlerinde aktif görevler üstlenen Ali Koç, geçen hafta yapılan TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) genel kurulunda başkan yardımcılığı görevini de üstlendi.

Biz de Ali Koç’un kendine ait özel şirketi ne durumda, kurulduğu tarihten bu yana özel bir karar almış mı diye araştırırken, ciddi bir sermaye artışıyla karşılaştık. 10 bin TL sermaye ile kurulan şirketin sermayesi 22 Aralık 2014 tarihinde 14 milyon 524 bin TL’ye yükseltilmiş. Ali Koç bu sermaye artışıyla ne yapacak bilemiyoruz, ama en azından kağıt üzerinde olan bir şirketi güçlü sermayesi olan aktif bir şirket haline getirmiş oldu.

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde