Ali Babacan’ın Fuat Avni paniği

Ali Babacan’ın Fuat Avni paniği

Ankara kulislerinde dün en çok konuşulan konu Babacan’ın Fuat Avni paniği idi. İşte yaşananlar...

Ali Babacan’ın Fuat Avni paniği
16px
24px
28.08.2015 04:23
ABONE OLgoogle
AKP iktidarının en ciddi isimlerinden birisi o. Baskılara rağmen hukukun delik deşik edildiği Türkiye’de sık sık “hukukun önemine, üstünlüğüne” vurgu yapan Bakan; Ali Babacan.

Ankara kulislerinde dün en çok konuşulan konu Babacan’ın Fuat Avni paniği idi. İki gün önce Fuat Avni, attığı tweet’lerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle 1 Kasım seçimlerinden önce, Doğan Grubu’nda kimi gazete ve televizyonlara el konacağı, Sözcü, Taraf gibi gazetelere de operasyon yapılacağını yazdı. Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın ise “casusluktan tutuklanacağını” iddia etmişti.

İşte bu tweet’leri okuyan Babacan, soluğu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanında aldı. Babacan, Davutoğlu’na şunları söyledi:

“Sayın Başbakan eğer bu iddialar gerçekse Kasım’da Antalya’da yapılacak, dünya liderlerinin geleceği G20 zirvesini unutun. Gazete ve gazetecilere yapılacak böyle bir operasyon skandal olur.” 

Davutoğlu, Babacan’ı rahatlatmaya çalıştı: “Rahat olun Ali Bey. İnanmayın böyle şeylere. Ciddiye almayın.” 

Ancak Babacan kaygılarını iletmeyi sürdürdü: “Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanımızın söylemiyle bu iddialar örtüşüyor. Tedirginim.” 

Babacan tedirginliğini iletti, Davutoğlu sakinleştirmeye çalıştı ama ikisi de biliyordu ki, Erdoğan’ın ne yapacağı belli olmaz. Ama gazeteciler de yazmaktan, konuşmaktan korkmaz.
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde