Ali Ağaoğlu'nun 'Kadir Bey' isyanı: Lüks otel olacaktı, lüks otopark oldu

Ali Ağaoğlu'nun 'Kadir Bey' isyanı: Lüks otel olacaktı, lüks otopark oldu

İstanbul'un en gözde arazilerinden olan ve Yeniköy'de yer alan Carlton Arazisi’ni Ali Ağaoğlu'nun 2012 yılında satın almıştı. Araziyi lüks otel yapmak için satın alan Ağaoğlu, 'Kadir Abi'ye isyan etti..

Ali Ağaoğlu'nun 'Kadir Bey' isyanı: Lüks otel olacaktı, lüks otopark oldu
16px
24px
20.03.2017 11:53
ABONE OLgoogle

1986 yılında Carlton Oteli'nin yıkılması sonrasında Halis Toprak'a satılan Sait Halim Paşa Yalısı'nın bitişiğindeki Carlton arazisi, sonraki yıllarda Toprak'ın borçları nedeniyle TMSF'ye geçmişti.

TMSF'nin 2007 yılında düzenlediği ihalede araziyi 70 milyon TL'lik teklif veren Yeniköy Turizm İşletmeleri AŞ alırken, Ağaoğlu'nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat ve Turizm şirketi de sonrasında projeye ortak oldu.

2012 yılında ise 17 bin metrekarelik arazinin tamamı Ali Ağaoğlu'na geçmişti.

Ali Ağaoğlu araziyi aldıktan sonra, "Kentin en değerli arsalarından biri olan bölgede 5 yıldızlı lüks bir şehir oteli yapacağız” demişti. Arsanın İstanbul’un en değerlilerinden biri olduğunu ifade eden Ağaoğlu, metrekare fiyatının da 10 bin lirayı geçtiğini açıklamıştı.

Ali Ağaoğlu: Uludağ'a 100 Milyon Dolar yatırdım, orman kanunu ile turizm yönetilmez

KADİR BEY’E SORUN!

Uludağ'da basınla biraraya gelen Ali Ağaoğlu'na Patronlardunyasi.com olarak, "Carlton Oteli arazisine İstanbul'un en lüks otelini yapacaktınız. Üzerinden 5 yıl geçti. Şuanda otel yerine lüks araçların olduğu otopark görüyoruz. Otel projesi ne oldu?" diye sormamız üzerine Ali Ağaoğlu, ruhsat ve engeller yüzünden iş yapamadıklarını savundu.

Ağaoğlu'nun 'Evet' iddiası 100 Bin Euro'yu geçti

Ağaoğlu, "O nu Kadir Bey’e sorun. Başkan demiyorum bey diyorum. 2013’ten beri imzada bekliyor" karşılığını verdi.

Ağaoğlu, otoparkında bir arkadaşına ait olduğunu söyleyerek, "Oradaki otoparktan para almıyorum” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde