Albaraka'nın hissedarı da tutuklandı

Albaraka'nın hissedarı da tutuklandı

Suudi Arabistan'da yürütülen yolsuzluk operasyonlarında 17 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Bodrum tatilleriyle tanınan El Velid Bin Talal'ın yanı sıra, Türkiye'de faizsiz bankacılık alanında hizmet veren Albaraka'nın yüzde 31.80'nin sahibi Saleh Abdullah Kamel de bulunuyor.

Albaraka'nın hissedarı da tutuklandı
16px
24px
06.11.2017 22:33
ABONE OLgoogle

Veliaht prens Muhammed bin Salman’ın liderliğinde yürütülen yolsuzluk operasyonunda aralarında prenslerin ve iş dünyasından üst düzey isimlerin de olduğu 17 kişi tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Türkiye’nin yakından tanıdığı dünyanın en zengin Arabı El Velid Bin Talal da bulunuyor. El Velid Bin Talal son yıllarda Bodrum’da verdiği yüksek bahşişlerle adından söz ettiriyordu.

Öte yandan tutuklanan isimler arasında Saleh Abdullah Kamel de bulunuyor. Türk iş dünyasının da yakından tanıdığı Kamel’in 2.12 milyar dolarlık kişisel serveti bulunuyor.

Saleh Abdullah Kamel Türkiye’de faizsiz bankacılık alanında hizmet veren Albaraka Katılım Bankası’nın yüzde 31.80’nin sahibi.

Dallah Albaraka’nın da kurucusu olan Kamel’in inşaat ve gıda alanlarında da yatırımı bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde