Alarko Holding CEO'su Yavrucu: Türkiye gayrimenkulde iyi imtihan veremedi

Alarko Holding CEO'su Yavrucu: Türkiye gayrimenkulde iyi imtihan veremedi

Gayrimenkul sektöründe çok iyi bir imtihanın verilemediğini ve sektörün ihracat potansiyeli getirmediğini ifade eden Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu, "Türkiye'nin kaynak planlaması yapması gerek" dedi.

Alarko Holding CEO'su Yavrucu: Türkiye gayrimenkulde iyi imtihan veremedi
16px
24px
28.05.2017 09:44
ABONE OLgoogle

Yavrucu, Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV) tarafından düzenlenen "Yeni Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi Paneli"nde konuştu.

Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu kaynakların verimli ve gelecekte ülke ekonomisine potansiyel kazandırabilecek alanlara yatırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe çok iyi imtihan veremediğini belirten Yavrucu, gayrimenkul sektörünün bir çok sektöre girdi sağladığının tartışmasız olduğuna işaret ederek, "Kaynakların önemli bir kısmını sanayi yerine gayrimenkul sektörüne kaydırma Türkiye'nin geleceği açısından çok doğru olmamıştır." dedi.

Yavrucu, bu yönüyle de kaynak planlaması gerektiğinin altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Evet gayrimenkul sektörü istihdam açısından, GSMH açısından, muhtelif sektörlerden aldığı girdiler açısından bazı avantajlar sağlamıştır. Ama gayrimenkul sektörü kapasite yaratıp da bize ihracat potansiyeli getiremiyor. Bunun tek yolu sanayiyi büyütmekten geçiyor, sanayiyi büyütmek de teknolojiden geçiyor."

Yavrucu, Hindistan'da geçen yıl 47 milyar dolarlık software ihracatı yapıldığı bilgisini vererek, Türkiye'nin kod yazılımına büyük önem vermesi gerektiğinin altını çizdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde