Akyürek Pazarlama'ya 4 bankadan icra takibi

Akyürek Pazarlama'ya 4 bankadan icra takibi

Geçtiğimiz aylarda bağlı şirketlerinden İSMAR Marketler Zinciri’ni Carrefoursa’ya satan Akyürek Pazarlama’ya yönelik bir dizi icra takibinin başladığı ortaya çıktı.

Akyürek Pazarlama'ya 4 bankadan icra takibi
16px
24px
14.10.2015 19:21
ABONE OLgoogle
Geçtiğimiz aylarda bağlı şirketlerinden İSMAR Marketler Zinciri’ni Carrefoursa’ya satan Akyürek Pazarlama’ya yönelik bir dizi icra takibinin başladığı ortaya çıktı. Bankalara ve piyasaya yüklü bir borcu bulunduğu öğrenilen halka açık şirkete yönelik dün de yabancı özel bir bankanın icra takibi yaptığı anlaşıldı.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamada ise, kredilerin yapılandırılması için bankalar ile masaya oturulduğu belirtildi.Akyürek Tüketim Ürünleri Pazarlama Dağıtım ve Ticaret A.Ş. tarafından dün ve bu sabah KAP’a üst üste ‘icra takibi’ bildirimleri yapıldı.Akyürek Pazarlama tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na dün yapılan açıklamaya göre ING Bank, şirkete yönelik iki icra takibi başlattı. İstanbul İcra Müdürlüğü üzerinden başlatılan takiplerden birinin tutarı 17 milyon 344 bin 162 TL. Diğer takibin tutarı ise 3 milyon 499 bin 998 dolar.

FAALİYETLERİMİZİ ETKİLEMEDİ

Şirketten yapılan açıklamada  “INGBANK T.A.Ş. tarafından başlatılan icra takibi, şirketimizin üretimine ve ticari faaliyetlerine engel teşkil edecek veya etkileyecek mahiyette değildir. Şirketimiz normal faaliyetine devam etmektedir. Şirketimize karşı başlatılan icra takip işlemi nedeniyle gerekli karşı hukuki süreç başlatılmış olmakla icra takip dosyasına itiraz sunulmuş olup gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi.

TAKİP KARARLARI PEŞİ SIRA GELDİ

Akyürek Pazarlama’dan yapılan bir diğer açıklamaya göre ise Akbank, şirkete yönelik bir takip başlattı. Söz konusu takibin tutarı 17 milyon 557 bin 913 TL. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu takibe de süresi içinde itiraz edildi.Şirkete yönelik takip başlatan bir diğer banka ise Denizbank oldu.

Denizbank, takip tutarının ise 23 bin 673 TL olduğu belirtildi. Denizbank tarafından yapılan bir diğer takibin tutarı ise 83 bin 357 TL olarak açıklandı.Şirkete yönelik icra takibi yapan bir diğer firma ise Yapı Kredi Faktoring oldu. Takip tutarı ise 13 milyon 994 bin 690 TL olarak kayıtlara geçti. Akyürek Pazarlama'nın bankalara olan borcunun 600 Milyon Lira civarında olduğu söyleniyor.

BANKALAR İLE YAPILANDIRMA TOPLANTISI

Akyürek Pazarlama tarafından, bu sabah KAP’a yapılan açıklamada ise  “Şirketimiz tarafından 14.10.2015 tarihinde ticari ilişkimiz olan banka kurumları ile, ek finansman ve mevcut kredilerin yapılandırılması hususunda bir toplantı tertip edilmiştir” denildi.Gıda sektöründeki varlığı yarım asır önce başlayan Akyürek Ailesi, ticaret hayatına Şanlıurfa’da kurdukları küçük bir bakkal dükkânı ile başlamıştı. Akyürek Ailesi, sahip oldukları 26 İSMAR mağazasını Carrefoursa’ya satmıştı. Edinilen bilgilere göre, şimdilerde icra takipleri ile yüzyüze kalan şirketin bankalara 400 milyon liraya yakın borcu bulunuyor
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde