Akit: Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük tasfiyeye hazırlanıyor

Akit: Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük tasfiyeye hazırlanıyor

Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel başkan olmasıyla AKP'de büyük tasfiyenin başlayacağını iddia etti.

Akit: Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük tasfiyeye hazırlanıyor
16px
24px
22.04.2017 17:24
ABONE OLgoogle

Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, Tayyip Erdoğan'ın olağanüstü kongreyle genel başkanlığa geldikten sonra yaşanacakları "büyük tasfiye" olarak tanımladı. Dilipak, tasfiyenin sadece parti yönetimlerinde değil kabinede de yapılacağını iddia etti. İşte Dilipak'ın, "Ak Parti'de operasyon başlıyor" başlıklı yazısındaki o bölüm:

"Ya Allah, bismillah! Erdoğan iyi başladı. Özal, Menderes, Erbakan derken, soluğu Eyyub-el Ensari hazretlerinin kabrinde, ardından, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Han’ın kabirlerinde aldı. Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudu.. Oradan Ankara’ya doğru yola çıktı.. Reis zaferini kutluyor.

Reis mayıs ayında, YSK referandum sonuçlarını resmen açıkladıktan hemen sonra AK Parti’ye üye olacak ve ardından bir iddiaya göre AK Parti 3. Olağan Üstü Kongreye gidecektir. Binali Yıldırım’ın açıklamasına göre, bugün için olağanüstü bir kongre kararı yok. Sonuç belli, bugün veya yarın Erdoğan Genel Başkan! Beklenti o ki, aynı zamanda MYK ve MKYK yeniden oluşturulacak ve parti içi ilk tasfiyeler başlayacaktır..

Bana göre, bakanlar kurulu da yeniden şekillenecek, grub yönetimi de!

Devam eden il ve ilçe genel kurullarında da AK Parti yönetimi tepeden tırnağa yenilenecek. Çünkü milletvekillerini de belediye başkan ve meclis üyelerini de belirleyecek olan ekip bu ekip olacak.

Bu referandum sonuçları, aslında Erdoğan’ın yol haritası için elini güçlendirecek bir referans oluşturacak. Yeni bir Türkiye için yeni bir AK Parti oluşturulacak.

Bayram sonrası belediyelerde ve bürokraside ciddi bir temizlik başlatılabilir..

Erdoğan yeni duruma göre, 4’lü bir sistem kurmak zorunda. Cumhurbaşkanlığı yanında Başbakanlık yetkileri, Parti genel başkanlığı ve Parti Genel Başkanlığı üzerinden TBMM’deki Parti grubuna ilişkin çalışmaları koordine edecek yeni bir ekip oluşturacaktır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde