Akın İpek'ten Sabah'a: Size cevap vermeye karakterim müsaade etmiyor

Akın İpek'ten Sabah'a: Size cevap vermeye karakterim müsaade etmiyor

Koza Altın İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Sabah ve Takvim gazetelerinin haberlerine çok ağır bir cevap verdi.

Akın İpek'ten Sabah'a: Size cevap vermeye karakterim müsaade etmiyor
16px
24px
21.04.2014 13:18
ABONE OLgoogle
Akın İpek'in açıklaması şöyle:

Sabah ve Takvim gazetelerinin Koza Altın İşletmeleri ile ilgili 21.04.2014 tarihli karalama maksatlı haberlerine ilişkin gerekli açıklama KAP’a yapılmıştır. Buna ilave olarak…

Bugüne kadarki tekziplerimizi ısrarla yayımlamayıp hayal mahsulü, karalama amaçlı yayınlarını sistematik olarak sürdüren Sabah ve Takvim gazetelerinin sahiplerinin kim olduğu tam olarak açıklığa kavuşmadığı için yöneticilerine seslenmek istiyorum;
Size bu seviyede cevap vermemizin imkanı yok. Buna karakterimiz müsaade etmiyor.
Ancak soru sormak hakkımızdır.

Maden ithalatını destekleyebilirsiniz, diyeceğimiz yok.

Fakat İranlı kardeşlerimiz kadar milli maden şirketlerimize de sempati ile baksanız hiç olmazsa kara propaganda yapmasanız.

Milli maden şirketlerimizin sadece yasalardan kaynaklanan hakları ve izinleri teslim edilse, sebepsiz ve keyfi olarak izinleri reddedilmese. Milli maden şirketlerimiz de kendi ülkemizde arama yapsalar, keşfettikleri maden bölgelerinde yatırım yapıp tesisler kursalar, bölge halkına, ülke ekonomisine katkı sağlasalar, cari açığımızın kapanması için de daha faydalı olmaz mı?

Tüm yasal mevzuata hassasiyetle uyan, her yıl vergi rekortmenleri arasında ilk sıralarda yer alan milli maden şirketimizin kapanması için bu coşkulu çaba nedendir?

HAVUZ MEDYASINDA YER ALAN İDDİALAR İSE ŞUNLAR:

Koza Altın İşletmeleri'nin geçen şubat ayının sonunda kapatacağını duyurduğu ve 80 işçiyi de işten çıkardığı Gümüşhane'deki altın madeninin çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Açık sahada altın çıkartmayı tamamlayan şirket şimdi yer altındaki rezervi yer üstüne alarak, maden sahasına yığıyor. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) madeni çalıştırdığına dair bildirim yapmayan ve bu durumu hissedarlarından da saklayan şirketin, çıkarılan cevheri Bergama'ya götürüp burada işlemeyi planladığı da öne sürüldü. Köylüler, "Balıklar ölüyor, tüm sebzelerimiz çürüyor. Yeter, ölüm makinesini artık kapatsınlar" diye isyan ederken, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda da "Ortada hukuka aykırı bir durum varsa gereğini yaparız" dedi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde