Akhisar'daki 1650 yıllık anıt ağaç satılıyor

Akhisar'daki 1650 yıllık anıt ağaç satılıyor

Dünyanın en eski üçüncü ağacı olan 1650 yıllık anıt ağaç sahipleri tarafından satılıyor...

Akhisar'daki 1650 yıllık anıt ağaç satılıyor
16px
24px
21.11.2014 13:55
ABONE OLgoogle
Akhisar Ticaret Borsası, Akhisar ‘Bakırlı’ mevkiinde bulunan ağaçlık alanı tarım turizmine açmaya hazırlanıyor. Aldığımız duyumlara göre borsa bu amaçla toplam 50 dönüm alanda 500 kadar ağacın yer aldığı bölgeyi satın almak için görüşmelere başlamış.

Söz konusu bölgede Ticaret Borsası tarafından tescili yapılmış dünyanın en eski üçüncü ağacı da yer alıyor. Öğrendiğimiz kadarıyla 1650 yıllık anıt ağaç, bugün 5 kardeşe ait. Arazisinin tapuda 5-6 tane ortağı bulunuyor. Bu ortaklar arazideki zeytin ağaçlarını işletmeyip kiraya vermeyi tercih etmiş.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, konuyla bizzat kendisi ilgileniyormuş. Arazi sahiplerinin hepsi ile tek tek görüşerek burayı Akhisar Ticaret Borsası’nın portföyüne dahil etmeyi planlayan Alhat, böylece borsanın ilk kez ağaçlara sahip olmasını hayal ediyormuş. Satın alınmak istenen alanın toplam değeri ise 600 bin TL civarındaymış.

Hedefi bölgeyi tarım turizmine açmak olan Alhat, önceki hafta Akhisar’da yaptığı 6. Zeytin Şenliği sayesinde nispeten amacına da ulaşmış gözüküyor. Çünkü şenlik sonrası arazileri üzerinde anıt ağaçlar olan 70 ayrı kişiden “Bizim de ağaçlarımızı alın diye” teklifler gelmiş. Alhat, Zeytin Şenliği sayesinde bu ağacın ne kadar kıymetli olduğunu anlattıkları için çok mutluymuş. 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde