Akfen'den sürpriz hisse satışı açıklaması..

Akfen'den sürpriz hisse satışı açıklaması..

Akfen Holding, Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.'deki hissesinin yarısını bu yıl içerisinde satmayı planlıyor

Akfen'den sürpriz hisse satışı açıklaması..
16px
24px
11.05.2017 08:25
ABONE OLgoogle

Bloomberg News'a konuşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.’de sahip oldukları yüzde 66,6 oranındaki hissenin yarısını bu yıl içinde satabileceklerini açıklad. 

Yatırım bankaları ile bu konuyla ilgili görüştüklerini belirten Akın, “Akfen Yenilenebilir Enerji’de 2020’de halka arz planlıyoruz” dedi. 

Akfen Holding patronu Hamdi Akın satış için düğmeye bastı

“Akfen Yenilenebilir Enerji’nin kurulu gücünü 2020’ye kadar bin 200 megawatta çıkarmak istiyoruz” diyen Akın, yenilenebilir enerjiye 4 milyar lira yatırım yapılacağını kaydetti. 

Akfen Holding hangi şirketin tamamını sattı?

Üç şehir hastanesinin refinansmanında bono ihracı için çalıştıklarını kaydeden Akfen Yönetim Kurulu Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

Hamdi Akın: ‘Dolardaki artış nedeniyle bu yıl temettü yerine nasihat alacağız’

"Şehir hastanelerinde, devletle uluslararası alanda geçerli kontratımız ve düzenli gelir modelimiz var. Devletin 25 yıl düzenli ödemesi var. Refinansmanda bono ihracı ile çok ciddi avantajlar sağlanabilir. Bundan hem biz hem de devlet kârlı çıkabilir. İnşaat riski tamamen ortadan kalkmış durumda olduğu için bonoya çok uygun. Döviz bazlı bir bono ihracı gerçekleştirilebilir.”

Hamdi Akın'dan 2017 için korkutan sözler: Doların 3.40 olduğu dönemde...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde