Akbank geçici süreyle kapsam dışı

Akbank geçici süreyle kapsam dışı

Akbank'a ait tüm ATM'ler, pos cihazları, internet sitesi ve mobil uygulamalara yaklaşık üç saat boyunca ulaşılamadı

Akbank geçici süreyle kapsam dışı
16px
24px
27.03.2017 15:07
ABONE OLgoogle

Akbank müşterileri, sabah saatlerinden itibaren Banka'nın internet sitesine giremediği gibi, mobil cihazlardan, pos makinalarından ve ATM'lerden işlem yapmak istediklerinde hatayla karşılaştı. 

BusinessHT'nin ulaştığı kaynaklar, problemin sistemsel güncelleme nedeniyle olduğunu ve iyileştirme çalışmalarının saat 10:00'da başladığını söyledi. 

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, "Teknik sebepler ile banka içi sistemlerimizde geçici kesintiler yaşanmaktadır. Konu ile ilgili ekiplerimiz çalışmakta olup, en kısa zamanda hizmetlerimiz kesintisiz olarak devam edecektir" denildi. 

Banka'nın sistesine 13:50 itibariyle yeniden girilmeye başlandı. Ancak yer yer kesintiler oluyor. 

Öte yandan sosyal medyada da bankadan işlem yapılamadığına ilişkin çok sayıda tepki yer aldı.

Akbank'ın 2016 faaliyet raporunda, bankanın 15 milyonun üzerindeki müşterisine hizmetlerini, geleneksel dağıtım kanalları olan şubelerin dışında, Akbank direkt internet,Akbank direkt mobil, çağrı merkezi, yaklaşık 4,200 ATM, 460,000'den fazla POS terminali ve diğer kanallar aracılığıyla verdiği bilgisi yer alıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde