Akaryakıt bayilerine darbe soruşturması

Akaryakıt bayilerine darbe soruşturması

EPDK, 15 Temmuz gecesinde fahiş fiyattan akaryakıt satan ya da müşteriye “Yok” çeken, pompaları kapatan bayilere soruşturma açtı

Akaryakıt bayilerine darbe soruşturması
16px
24px
11.09.2016 05:23
ABONE OLgoogle
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 15 Temmuz gecesinde fahiş fiyattan akaryakıt satan ya da müşteriye “Yok” çeken, pompaları kapatan bayilere soruşturma açtı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 15 Temmuz gecesinde fahiş fiyattan akaryakıt satan ya da müşteriye “Yok” çeken, pompaları kapatan bayilerle ilgili ses getirecek önemli bir soruşturma başlattı.

Kurum, perşembe günü yaptığı toplantıda, dünya devi dağıtım şirketlerinin doğrudan kendilerinin de işlettiği onlarca bayiye soruşturma açtı. EPDK, darbe girişimi gecesi enerji sektöründe hizmetlerin aksayıp aksamadığını belirlemek üzere gerek akaryakıt ve LPG gerekse de elektrik sektörlerini mercek altına aldı.

Kurum, darbe gecesi bazı akaryakıt istasyonlarının hizmet vermediğini, bazılarının fahiş fiyatla akaryakıt sattığını tespit etti. EPDK’ya, bu konuda çok sayıda da vatandaş şikâyeti iletildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

EPDK, 2 aylık çalışmanın ardından vatandaşı mağdur eden istasyonları tek tek belirledi. Kurum, perşembe günü yaptığı toplantıda, bazı uluslararası dev dağıtım şirketlerinin doğrudan kendilerinin de işlettiği onlarca bayiye soruşturma açtı. İstanbul’da 22, Ankara’da 17, diğer illerde de çok sayıda bayi bulunduğunu belirten kaynaklar, soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüleceğini ifade etti

DAĞITIM ŞİRKETLERİNE KADAR BINLERCE TL CEZA YOLDA

Kaynaklar, bazı LPG bayilerinin de darbe gecesinde ürün satışı yapmadığını ya da pompayı kapattığını belirterek, “Bayilerle ilgili tespitler yapıldı. Soruşturma kapsamında savunmaları alınacak. Soruşturma sonunda belirlenecek ihlale göre (ürün satmama, istasyonu kapatma, fahiş fiyat çekme) bayilere binlerce liralık para cezalarının kesilmesi gündemde” dedi.

Kaynaklar, soruşturmanın akaryakıt dağıtım şirketlerine uzamasının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine, “Soruşturma sürecinde bayiler, satışın yapılmamasını dağıtım şirketlerinin istediğini belirtebilir. Bu durumda yeni bir düzeye geçilebilir. Doğrudan bazı dağıtım şirketleri hakkında da soruşturma açılabilir” ifadesi dile getirdi.

DAĞITIM ŞİRKETİ GÜVENLİK UYARISI YAPMIŞ

Önde gelen bir dağıtım şirketi, darbe gecesinde bayilerini uyardı. Şirket, bayilerine gönderdiği mesajda, olası güvenlik sorunlarına işaret ederek, bayilerinden istasyonların kapatılması dahil önlemleri almasını istedi.
Olcay Aydilek/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde