Ak Partili İbrahim Çağlar'dan yeni 'Ak' şirket

Ak Partili İbrahim Çağlar'dan yeni 'Ak' şirket

Ak Parti'nin kurucuları arasında yer alan İTO Meclis Başkanı Çağlar'dan yeni 'Ak' şirket

Ak Partili İbrahim Çağlar'dan yeni 'Ak' şirket
16px
24px
24.06.2011 07:34
ABONE OLgoogle

İbrahim Çağlar, siyaset ve iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim. İTO (İstanbul Ticaret Odası) Meclis Başkanı Çağlar, AK Parti’nin de kurucuları arasında...

İbrahim Çağlar, son yıllarda siyasetten ziyade iş dünyasındaki yeni girişimleriyle gündeme geliyor. Farklı alanlarda birbiri ardına şirketler kuran Çağlar’ın bir ay önce medyaya da el attığını yine bu sayfalarda yazmıştık.

Çağlar’ın Şenol Duman’ın da aralarında bulunduğu ortaklarıyla kurduğu “SM5 Haberleşme Hizmetleri A.Ş.” internet medyası ile telekom dünyasını birleştirici çözümler üretmeyi planlıyor.

İbrahim Çağlar’ın iş dünyasındaki ilk göz ağrısı tekstil. Ancak son yıllarda tekstilin yanına birçok sektör ekledi.

Hatırlanacağı gibi Çağlar, geçen yılın son ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet gösteren Salem Holding’in sahipleriyle ortak sağlık turizmine girmiş ve “HB Sağlık Hizmetleri A.Ş.” adıyla bir sağlık köprüsü kurmuştu. Ardından da 2010’un sonunda “Bizel Enerji” ile enerji sektörüne adım atmıştı...

Çağlar’ın son şirketi de yine enerjiyle ilgili. Adı da oldukça anlamlı: “AK Akım Enerji Anonim Şirketi”... AK’ı AK Parti’yi çağrıştırıyor. AK Akım diye okuyunca bizim aklımıza Mavi Akım geldi.
Tabii bunlar işin şakası.

AK Akım, adından da anlaşılacağı üzere bir enerji şirketi. Ana faaliyet alanı ise elektrik enerjisinin toptan ve perakende satışı. 100 bin TL sermayeli şirkette İbrahim Çağlar’ın büyük ortakları Ahmet İniş ve Şerif Enis görülüyor. Çağlar’ın AK Akım’ın sermayesindeki payı 12 bin 500 TL. İbrahim Emre Akpınar, Eyüp Akdağ ve Mehmet Akdağ da aynı miktarda sermaye koymuşlar.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde